Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Theaterfestival Het Pieck

Geschreven: 28-03-2024
Theaterfestival Het Pieck

DRUNEN - Bij het Pieck theaterfestival!

Zoals dat gaat bij de theaterlessen wordt na een seizoen lang spelen, ideeën verzamelen en heel veel lol maken, een voorstelling op de planken gezet. Alle groepen spelen op dezelfde dag, waardoor we van een echt theaterfestival kunnen spreken. Wie de hele marathon wil meemaken zit van ‘s ochtends tot laat in de middag in het theater.

De aftrap wordt gedaan door de musical groep die bestaat uit kids tot 13 jaar. Onder regie van Lieke Vergroesen spelen, zingen en dansen zij het verhaal van Tarzan, het mensenkind wat opgroeit tussen de apen. Pas als hij Jane ontmoet weet Tarzan dat hij een mens is en geen aap. Maar… zal hij zijn apenfamilie verlaten voor zijn nieuwe liefde?

Lieke heeft het script aangepast aan de behoeftes en mogelijkheden van de groep. Zo hebben de kids met veel eigen inbreng het verhaal naar hun hand gezet.

Jasmijn van Helsdingen heeft de theatergroepen in Vlijmen lesgegeven. ‘Onrust in de Efteling’ gaat over een dagje Efteling wat verandert in een grote chaos als één van de sprookjesfiguren in opstand komt. Het is zelfs niet meer zeker of de Efteling kan blijven bestaan!

‘Het mysterie van Misseldorp’ gaat over de Familie de Luxe die hun zaakjes altijd op orde heeft, tot het noodlot toeslaat en alles wat zeker was onzeker wordt. Als er dan ook nog twee vreemde figuren opdoemen staat de hele familie op spanning.

DOEN ALSOF ZET JE FANTASIE AAN

De kindergroep uit Drunen speelt ‘Bumper aan Bumper’ naar een script van Karlijn Vlug. Het script is ontstaan door te improviseren rondom het concept van een dagenlang durende file op de meest zwarte zaterdag der zaterdagen. De kinderen hebben zelf hun personages verzonnen die al dan niet met elkaar in de auto zaten. En natuurlijk verzonnen ze ook wat er zou kunnen gebeuren. Dat dit tot hilarische taferelen leidt zal niemand verrassen! Julia Verstappen heeft, na ziekte van Karlijn, het script geoefend met de groep en de puntjes op de ‘i’ gezet.

De jongerengroep uit Drunen, tussen de 12 en 16 jaar, heeft gewerkt vanuit het concept ‘de nacht’. Daarbij stelden zij zichzelf de vraag ‘Wie zijn er ‘s nachts nog wakker? En waarom?’ Door improvisaties hieromtrent vormden zich personages en situaties, en is het script ‘Nachtdieren’ geschreven. Ook met deze groep heeft Julia de laatste weken kéihard gewerkt, en met resultaat! Kom je kijken?

KADER
Het Pieck theaterfestival vindt plaats op zondag 7 april in de theaterzaal van de Voorste Venne, aan het Anton Pieckplein in Drunen. Achtereenvolgens zijn de volgende voorstellingen te zien;
Om 11:00 uur de musical ‘Tarzan’
Om 12:15 uur ‘Onrust in de Efteling’
Om 13:30 uur ‘Het mysterie van Misseldorp’
Om 14:45 ‘Bumper aan bumper’
Om 16:00 uur ‘Nachtdieren’

Tickets (per voorstelling) zijn te koop via de website van de Voorste Venne.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...