Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Terugblik jaarwisseling 2023-2024 Gelderland-Zuid Bommelerwaard

Geschreven: 02-01-2024
Terugblik jaarwisseling 2023-2024 Gelderland-Zuid Bommelerwaard

Tijdens de jaarwisseling van 23 naar 24 waren er 145 brandweerinzetten. Deze vonden plaats door de hele regio, waarbij de grootste gemeenten Nijmegen, Tiel en West Betuwe er bovenuit staken met respectievelijk 44, 21 en 18 inzetten. 

In vergelijking met het afgelopen jaar is het aantal brandweerinzetten lager (2022-2023: 175) en vergeleken met het jaar ervoor vergelijkbaar: 139 in 2021-2022. Deze inzetten vonden voornamelijk plaats rondom de jaarwisseling, tussen 22u en 2u ’s nachts. De brandweer werd vooral gealarmeerd voor het blussen van kleine branden, zoals containers, heggen, rommel op straat of autobanden, maar ook zijn er een aantal auto’s in brand geraakt.

Inzet ME in Hedel en Tiel
De burgemeester van Maasdriel heeft op 1 januari 2024 rond 2 uur in een nacht, uur een noodbevel afgekondigd vanwege wanordelijkheden rondom de jaarwisseling in het centrum van Hedel. Net na middernacht werd de brandweer met vuurwerk bekogeld tijdens het blussen van een voertuig op de Kasteellaan. In eerste instantie is de politie gekomen om bijstand te verlenen en later is de ME ingezet om een eind te maken aan de overlast. Ook in Tiel is de ME ingezet vanwege politie die bekogeld werd met vuurwerk.

Ook in Kerkdriel, Nijmegen (Meijhorst) en Dodewaard werd de brandweer met vuurwerk bekogeld. Dit heeft niet tot inzet van de ME geleid. Op meerdere plekken is de politie meegereden om brandweerinzet mogelijk te maken. Vorig jaar is de brandweer twee keer met vuurwerk bekogeld.

Inzet ambulance
Ook de ambulance werd gedurende nacht geregeld ingezet, maar zonder opvallende incidenten. In totaal zijn er 19 mensen bij de spoedeisende hulp binnengekomen met vuurwerkgerelateerde klachten.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...