Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Terugblik jaarwisseling 2023-2024 Gelderland-Zuid Bommelerwaard

Geschreven: 02-01-2024
Terugblik jaarwisseling 2023-2024 Gelderland-Zuid Bommelerwaard

Tijdens de jaarwisseling van 23 naar 24 waren er 145 brandweerinzetten. Deze vonden plaats door de hele regio, waarbij de grootste gemeenten Nijmegen, Tiel en West Betuwe er bovenuit staken met respectievelijk 44, 21 en 18 inzetten. 

In vergelijking met het afgelopen jaar is het aantal brandweerinzetten lager (2022-2023: 175) en vergeleken met het jaar ervoor vergelijkbaar: 139 in 2021-2022. Deze inzetten vonden voornamelijk plaats rondom de jaarwisseling, tussen 22u en 2u ’s nachts. De brandweer werd vooral gealarmeerd voor het blussen van kleine branden, zoals containers, heggen, rommel op straat of autobanden, maar ook zijn er een aantal auto’s in brand geraakt.

Inzet ME in Hedel en Tiel
De burgemeester van Maasdriel heeft op 1 januari 2024 rond 2 uur in een nacht, uur een noodbevel afgekondigd vanwege wanordelijkheden rondom de jaarwisseling in het centrum van Hedel. Net na middernacht werd de brandweer met vuurwerk bekogeld tijdens het blussen van een voertuig op de Kasteellaan. In eerste instantie is de politie gekomen om bijstand te verlenen en later is de ME ingezet om een eind te maken aan de overlast. Ook in Tiel is de ME ingezet vanwege politie die bekogeld werd met vuurwerk.

Ook in Kerkdriel, Nijmegen (Meijhorst) en Dodewaard werd de brandweer met vuurwerk bekogeld. Dit heeft niet tot inzet van de ME geleid. Op meerdere plekken is de politie meegereden om brandweerinzet mogelijk te maken. Vorig jaar is de brandweer twee keer met vuurwerk bekogeld.

Inzet ambulance
Ook de ambulance werd gedurende nacht geregeld ingezet, maar zonder opvallende incidenten. In totaal zijn er 19 mensen bij de spoedeisende hulp binnengekomen met vuurwerkgerelateerde klachten.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...