Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Taize Bom­me­ler­waard gaat op reis naar Taize Communaute Bommelerwaard

Geschreven: 20-08-2023
Taize Bom­me­ler­waard gaat op reis naar Taize Communaute Bommelerwaard

Taize Bommelerwaard organiseert deze herfst vakantie een reis naar Taize Communaute in Frankrijk.

De oproep klinkt: Kom uit je bubbel, ga op zoek naar spiritualiteit, bezinning en verbinding in de mooie Franse Bourgogne, samen met leeftijdsgenoten vanuit de hele wereld.

Taize is een klein gehucht in de Bourgogne in frankrijk. In 1940 stichtte Roger Schutz (1915 - 2005) hier een communiteit, waarin verzoening en gemeenschap centraal staan. De gemeenschap telt inmiddels Broeders van vele christelijke tradities uit circa twintig verschillende landen.

De broeders aanvaarden geen giften. Zij voorzien in hun eigen levensonderhoud en delen wat ze met hun werk verdienen met anderen (De expositiewinkel van Taize laat onder andere een veelzijdig beeld zien van het ambachtelijke handwerk van de broeders). sommige broeders wonen in kleine gemeenschappen verspreid over de hele wereld en delen de levensomstandigheden van de allerarmsten.

Zin van het leven: De oecumenische broedergemeenschap van Taize is vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jongeren uit de hele wereld. vinden een luisterend oor van de broeders, die zelf door hun relatief jonge leeftijd aansluiting met hen hebben. Zij proberen de jongeren te helpen antwoorden te vinden op vragen naar de zin van hun leven.

Ontmoeting: Jongeren, soms ouderen komen, naar Taize en nemen deel aan gebedsvieringen (drie maal per dag) eenvoudige maaltijden, discussiegroepen, etc. Een eenvoudige en ongecompliceerde omgeving maakt velerlei ontmoetingen mogelijk: tussen mensen, culturen en overtuigingen, maar niet in de laatste plaats een ontmoeting met God.
Voorheen broeder Roger en nu broeder Alois Loser staat nu aan het hoofd van de gemeenschap van Taize en zal, zoals het broeder Roger wens was, de pelgrimage van vertrouwen over de aarde verder uitbreiden.

Muziek: Het gezongen gebed is een van de belangrijkste uitdrukkingen van het zoeken naar God. Korte liederen, lange tijd herhaald, geven uitdrukkingen aan het mediatieve karakter. In slechts enkele woorden wordt een fundamentele werkelijkheid uitgedrukt, die men gemakkelijk met het verstand kan begrijpen. Als deze woorden, deze realiteit, bijna tot in het oneindige worden herhaald, dringen zij langzaam aan door tot de hele persoon. Mediatieve liederen stellen ons open om naar God te luisteren. In een gemeenschappelijk gebed scheppen deze liederen de mogelijkheid dat allen deelnemen en samen zijn in het wachten op God, zonder dat de tijd al te afgemeten is.

Wetenswaardigheden:
Er wordt gereisd met eigen vervoer auto's en we zullen waarschijnlijk overnachten in gedeelde zes-persoons barakken en/of een eigen tentje. Veel zal afhangen van de grootte van de groep. Vertrek 14 oktober 2023 terug 22 oktober 2023
Voor wie 16-30 jaar.
aanmelden voor 1 september via taizebommelerwaard@gmail.com
Organisator Mariken Smit-Buwalda

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...