Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Taize Bom­me­ler­waard gaat op reis naar Taize Communaute Bommelerwaard

Geschreven: 20-08-2023
Taize Bom­me­ler­waard gaat op reis naar Taize Communaute Bommelerwaard

Taize Bommelerwaard organiseert deze herfst vakantie een reis naar Taize Communaute in Frankrijk.

De oproep klinkt: Kom uit je bubbel, ga op zoek naar spiritualiteit, bezinning en verbinding in de mooie Franse Bourgogne, samen met leeftijdsgenoten vanuit de hele wereld.

Taize is een klein gehucht in de Bourgogne in frankrijk. In 1940 stichtte Roger Schutz (1915 - 2005) hier een communiteit, waarin verzoening en gemeenschap centraal staan. De gemeenschap telt inmiddels Broeders van vele christelijke tradities uit circa twintig verschillende landen.

De broeders aanvaarden geen giften. Zij voorzien in hun eigen levensonderhoud en delen wat ze met hun werk verdienen met anderen (De expositiewinkel van Taize laat onder andere een veelzijdig beeld zien van het ambachtelijke handwerk van de broeders). sommige broeders wonen in kleine gemeenschappen verspreid over de hele wereld en delen de levensomstandigheden van de allerarmsten.

Zin van het leven: De oecumenische broedergemeenschap van Taize is vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jongeren uit de hele wereld. vinden een luisterend oor van de broeders, die zelf door hun relatief jonge leeftijd aansluiting met hen hebben. Zij proberen de jongeren te helpen antwoorden te vinden op vragen naar de zin van hun leven.

Ontmoeting: Jongeren, soms ouderen komen, naar Taize en nemen deel aan gebedsvieringen (drie maal per dag) eenvoudige maaltijden, discussiegroepen, etc. Een eenvoudige en ongecompliceerde omgeving maakt velerlei ontmoetingen mogelijk: tussen mensen, culturen en overtuigingen, maar niet in de laatste plaats een ontmoeting met God.
Voorheen broeder Roger en nu broeder Alois Loser staat nu aan het hoofd van de gemeenschap van Taize en zal, zoals het broeder Roger wens was, de pelgrimage van vertrouwen over de aarde verder uitbreiden.

Muziek: Het gezongen gebed is een van de belangrijkste uitdrukkingen van het zoeken naar God. Korte liederen, lange tijd herhaald, geven uitdrukkingen aan het mediatieve karakter. In slechts enkele woorden wordt een fundamentele werkelijkheid uitgedrukt, die men gemakkelijk met het verstand kan begrijpen. Als deze woorden, deze realiteit, bijna tot in het oneindige worden herhaald, dringen zij langzaam aan door tot de hele persoon. Mediatieve liederen stellen ons open om naar God te luisteren. In een gemeenschappelijk gebed scheppen deze liederen de mogelijkheid dat allen deelnemen en samen zijn in het wachten op God, zonder dat de tijd al te afgemeten is.

Wetenswaardigheden:
Er wordt gereisd met eigen vervoer auto's en we zullen waarschijnlijk overnachten in gedeelde zes-persoons barakken en/of een eigen tentje. Veel zal afhangen van de grootte van de groep. Vertrek 14 oktober 2023 terug 22 oktober 2023
Voor wie 16-30 jaar.
aanmelden voor 1 september via taizebommelerwaard@gmail.com
Organisator Mariken Smit-Buwalda

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

Tom zegt:
06 Jan - 10:38

Op mijn oude radio uit 1937 goed te ontvangen eindelijk weer een station op de middengolf

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...