Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Struiken planten bij biologische boerderij Westerkloeke

Geschreven: 21-02-2024
Struiken planten bij biologische boerderij Westerkloeke

ROZENDAAL - Op vrijdag 8 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkmiddag bij de biologische kuikenhouderij Westerkloeke in Dreumel. Samen met vrijwilligers gaan we struiken planten op het terrein, die goed zijn voor de biodiversiteit en passen in het rivierenlandschap. De werkmiddag duurt van 13.00 tot 15.30 uur. We beginnen met koffie/thee en uitleg. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl.

Aan het werk in de buitenlucht

Faan Vink en Nicolette Vos, de eigenaren van boerderij Westerkloeke, willen het onderhoud van de uitloop van hun biologische vleeskuikens met fruitbomen, knotwilgen en hun houtsingels graag aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. Faan en Nicolette: “Het contact met mensen maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat we meer elementen kunnen aanleggen.” Het gaat met name om landschapsaanleg en -onderhoud zoals het snoeien van houtsingels, aanpoten van nieuwe struiken en onderhoud aan de knotwilgen.

Meer groen voor de kippen

De Westerkloeke is een biologische boerderij die veel groen wil om de kippen zoveel mogelijk te stimuleren in hun natuurlijk gedrag in de uitloop. Hiervoor willen de eigenaren aankomende periode meer struiken aanpoten en een takkenril aanleggen. SLG heeft hiervoor het plan gemaakt en wil daarnaast een vrijwilligerswerkgroep oprichten.  Faan en Nicolette: “We hebben hier echter hulp bij nodig om dit te realiseren. Ook zit er veel wild op ons bedrijf. We zitten vlak bij een natuurgebied en we zien hier regelmatig reeën, patrijzen en vossen. We willen graag samen met een vaste groep vrijwilligers aan het groen op het bedrijf werken.”

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Dreumel

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Faan en Nicolette bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Zo hebben vrijwilligers op 16 februari knotwilgen gesnoeid. Wil je ook lekker buiten werken? Meld je dan voor de buitenwerkdag op 8 maart.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-westerkloeke.

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...