Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Struiken planten bij biologische boerderij Westerkloeke

Geschreven: 21-02-2024
Struiken planten bij biologische boerderij Westerkloeke

ROZENDAAL - Op vrijdag 8 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkmiddag bij de biologische kuikenhouderij Westerkloeke in Dreumel. Samen met vrijwilligers gaan we struiken planten op het terrein, die goed zijn voor de biodiversiteit en passen in het rivierenlandschap. De werkmiddag duurt van 13.00 tot 15.30 uur. We beginnen met koffie/thee en uitleg. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl.

Aan het werk in de buitenlucht

Faan Vink en Nicolette Vos, de eigenaren van boerderij Westerkloeke, willen het onderhoud van de uitloop van hun biologische vleeskuikens met fruitbomen, knotwilgen en hun houtsingels graag aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. Faan en Nicolette: “Het contact met mensen maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat we meer elementen kunnen aanleggen.” Het gaat met name om landschapsaanleg en -onderhoud zoals het snoeien van houtsingels, aanpoten van nieuwe struiken en onderhoud aan de knotwilgen.

Meer groen voor de kippen

De Westerkloeke is een biologische boerderij die veel groen wil om de kippen zoveel mogelijk te stimuleren in hun natuurlijk gedrag in de uitloop. Hiervoor willen de eigenaren aankomende periode meer struiken aanpoten en een takkenril aanleggen. SLG heeft hiervoor het plan gemaakt en wil daarnaast een vrijwilligerswerkgroep oprichten.  Faan en Nicolette: “We hebben hier echter hulp bij nodig om dit te realiseren. Ook zit er veel wild op ons bedrijf. We zitten vlak bij een natuurgebied en we zien hier regelmatig reeën, patrijzen en vossen. We willen graag samen met een vaste groep vrijwilligers aan het groen op het bedrijf werken.”

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Dreumel

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Faan en Nicolette bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Zo hebben vrijwilligers op 16 februari knotwilgen gesnoeid. Wil je ook lekker buiten werken? Meld je dan voor de buitenwerkdag op 8 maart.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-westerkloeke.

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...