Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Staten organiseren hoorzitting over landbouwpasseerhavens N318

Geschreven: 10-05-2024
Staten organiseren hoorzitting over landbouwpasseerhavens N318

ARNHEM - Provinciale Staten besluiten op woensdag 12 juni 2024 over het inpassingsplan Landbouwpasseerhavens N318. De Staten vinden het belangrijk om de mening, zorgen of ideeën van inwoners te horen. Daarom organiseren zij op woensdag 22 mei een hoorzitting in het Huis der Provincie in Arnhem.

Landbouwpasseerhavens voor verkeersveiligheid en doorstroming
Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten om het inpassingsplan Landbouwpasseerhavens N318 definitief vast te stellen. De provincie wil vier landbouwpasseerhavens aanleggen op de provinciale weg tussen Varsseveld en Aalten. Landbouwvoertuigen moeten hier verplicht gebruik van maken, zodat ander verkeer kan passeren. Op die manier verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming. Er zijn 4 zienswijzen ingediend op het inpassingsplan. Die hebben niet tot wijzigingen geleid.

Hoorzitting op woensdagavond 22 mei
De hoorzitting vindt plaats op woensdag 22 mei om 18.30 uur in Vergaderkamer N van het Huis der Provincie (Markt 11, 6811 CG Arnhem). Inwoners en andere belanghebbenden kunnen hun mening over het inpassingsplan tijdens de hoorzitting kenbaar maken aan Statenleden. Insprekers krijgen ieder 5 minuten spreektijd. Aanmelden voor inspraak kan in verband met pinkstermaandag tot uiterlijk dinsdag 21 mei om 09.00 uur bij de griffie via griffie@gelderland.nl.

Van voorstel tot besluit
In aanloop naar de besluitvorming over het inpassingsplan Landbouwpasseerhavens N318 houden Provinciale Staten op 22 mei een hoorzitting. Vervolgens is er op woensdag 29 mei een oordeelsvormende vergadering. Daarin gaan de politieke fracties met Gedeputeerde Staten en met elkaar in debat. Uiteindelijk besluiten Provinciale Staten tijdens de Statenvergadering van woensdag 12 juni over het inpassingsplan. Beide vergaderingen zijn bij te wonen vanaf de publieke tribune of digitaal te volgen via gelderland.nl/Statenlive.

Over Provinciale Staten 
Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...