Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Start herinrichting parkeerterrein Antoon Coolenlaan en Genneperweg

Geschreven: 12-04-2024
 Start herinrichting parkeerterrein Antoon Coolenlaan en Genneperweg

EINDHOVEN - Op maandag 15 april start het groot onderhoud aan parkeerterrein Antoon Coolenlaan, de Genneperweg en de verbindingsweg hiertussen. Dit betekent een flinke groene impuls voor het hart van de Genneper Parken, waarmee we de biodiversiteit bevorderen. De werkzaamheden duren tot mei 2025.

Het projectgebied krijgt 6100 m2 meer groen en er worden 58 bomen aangeplant. De herinrichting draagt zo bij aan een robuuster ecosysteem in de Genneper Parken, waarvan veel flora en fauna profiteert.

Fases werkzaamheden

  • Vanaf 15 april wordt tot de zomer in twee fases gewerkt aan de Genneperweg (zuidzijde Antoon Coolenlaan). Deze straat is tijdens de werkzaamheden afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.
  • Van eind augustus tot eind oktober 2024 werkt de gemeente aan het voorterrein van het IJssportcentrum en de verbindingsweg tussen de Genneperweg en het parkeerterrein.
  • Vanaf november gaat het parkeerterrein op de schop. Deze werkzaamheden duren tot mei 2025. De aanpak is gefaseerd, zodat er parkeerplekken beschikbaar blijven op een deel van het terrein.

Parkeerterrein Antoon Coolenlaan
Het terrein krijgt 630 parkeerplekken (waren er 638). Deze zijn voor bezoekers aan de Genneper Parken, het IJssportcentrum en De Tongelreep. Het huidige rommelige beeld van het terrein wordt vervangen door een heldere structuur. De bestaande bomenrij blijft en wordt aangevuld.

De rijbaan op het terrein krijgt asfalt. De parkeervakken worden uitgevoerd in grasbeton. Dat zijn betonnen tegels met gaten waarin gras groeit. Onder het grasbeton komt een dikke laag bomengranulaat. Dit zorgt voor goede groeiomstandigheden voor bestaande en aan te planten bomen. Ook dient het boomgranulaat als een soort filter tegen lichte verontreinigingen, omdat het gebied in een waterwingebied van Brabant Water ligt.

De twee inritten voor autoverkeer vanaf de Antoon Coolenlaan blijven behouden. De oostelijke inrit krijgt een oversteekplaats voor fietsers en een middenberm voor voetgangers. Deze oostelijke inrit kan hierdoor niet meer gebruikt worden door bussen.

Genneperweg
De Genneperweg krijgt van de Antoon Coolenlaan tot de Wim van Tuijllaan een 30 km/uur inrichting, met een landelijke uitstraling en fietsers op de rijbaan. Van het huidige vrijliggende fietspad maken we trottoir. De lichtmasten vervangen we door een karakteristiek armatuur en een houten mast die aansluit bij de verlichting in de Genneper Parken. Het voorterrein van boerderij Het Buitenhuys Gennep wordt ingericht naar voorbeeld van het Brabantse boerenerf.

Verbindingsweg
De auto maakt plaats voor voetgangers op de verbindingsweg tussen Genneperweg en parkeerterrein. Deze doorsteek wordt autovrij, met een sprintbaantje dat uitnodigt om te bewegen. Ook de entree van het IJssportcentrum krijgt een groene opknapbeurt. Het voorterrein krijgt een landschappelijke inrichting waarbij het zicht op de topsportaccommodatie verbetert.

Waterberging bosperceel
Het bosperceel tussen de Antoon Coolenlaan en het IJssportcentrum krijgt een waterberging, zodat het rioolsysteem niet overbelast raakt. Dit voorkomt wateroverlast op het parkeerterrein, maar ook op andere plekken in Eindhoven. Het schone regenwater dat op het parkeerterrein valt, zakt hier de bodem in en vult zo het grondwater aan. Een ander deel stroomt naar de Tongelreep. Ook kan een deel vanuit de waterberging via een buis onder de Antoon Coolenlaan stromen naar het slotenstelsel in het noordelijk deel van de Genneper Parken, om ook daar verdroging tegen te gaan.

De Antoon Coolenlaan doorkruist de Genneper Parken. Met twee oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers zorgen we voor een betere en veiligere verbinding. De eerste oversteekplaats komt op de Genneperweg. De tweede komt ter hoogte van de oostelijke inrit (aan de zijde van de Tongelreep) van parkeerterrein Antoon Coolenlaan.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Herman van Berkum
Herman van Berkum
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...