Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

Geschreven: 23-05-2024
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040 en meer dan de helft daarvan willen we al voor 2030 opleveren.

Wethouder Mieke Verhees is blij met de Woningbouwkaart: "In Eindhoven bouwen we door en dat laat deze kaart heel transparant zien. Dat is belangrijk, want de woningbouwopgave is enorm. Met deze tool geven we iedereen een actueel inzicht in alle woningbouwprojecten."

Interactieve kaart
De Woningbouwkaart is interactief. Door in te zoomen op de plattegrond van de stad is te zien welke projecten in studie zijn, wat in voorbereiding is (fase van ontwerpplan tot en met verleende vergunning) of in aanbouw. Bij elk project is te zien hoeveel woningen er gebouwd worden en om welk type woningen het gaat. Ook is te zien of het huur- of koopwoningen zijn, in welke prijsklasse ze vallen en wie de ontwikkelaar is.

Dashboard
Naast de Woningbouwkaart staat op eindhoven.nl/woningbouwkaart ook een dashboard met aanvullende informatie. Het dashboard geeft een totaalbeeld van alle projecten die momenteel tot de planvoorraad in gemeente Eindhoven behoren. Daarbij kunnen selecties worden gemaakt naar gebieden, opleverjaren, prijscategorieën, etc.

Het dashboard bevat alle geplande projecten die in studie, voorbereiding en aanbouw zijn, plus de woningen die in het lopende jaar gereed zijn gekomen. Daarnaast bevat het dashboard ook de projecten die nog niet zichtbaar zijn op de interactieve kaart. Het gaat hierbij om potentiële projecten, waarvan nog weinig concrete informatie beschikbaar is. Dit is de reden dat er in het dashboard meer woningen staan dan de optelsom van het aantal woningen op de interactieve kaart of de datapagina. 

Eindhoven bouwt door
De bouwopgave is groot en de omstandigheden in de bouw zitten niet mee. Daarom zet de gemeente met het programma ‘Eindhoven Bouwt Door’ volop in op samenwerking met woningcorporaties en marktpartijen om ervoor te zorgen dat projecten kunnen doorgaan en kansen worden benut. Op projectniveau wordt daarvoor maatwerk toegepast. Projecten als TAC, de Victoriatoren en District E hebben hierdoor een steun in de rug gekregen.

De Woningbouwkaart is ontwikkeld met de Versnellingstafel Woningbouw, de partners in de stad waarmee we samen de woningbouwopgave realiseren. Deze steeds intensievere samenwerking leidt tot steeds meer en betere resultaten.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Flitsfeitje Earth, Wind & Fire van September

Ah, "September", het veel gedraaide nummer op feesten en partijen met de vrolijke intro! En dat terwijl het oorspronkelijk slechts een B-kantje was. Het nummer uit 1978 was een track van hun verzamelaar "The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 1".
Oprichter Maurice White was behoorlijk in...

Victor van Kessel beëdigd als raadslid van gemeente Maasdriel

KERKDRIEL - Tijdens de raadsvergadering van donderdag (13-6) is Victor van Kessel door burgemeester Geurts beëdigd als nieuw gemeenteraadslid van de gemeente Maasdriel. Hij neemt de plaats in van Jelmer aan den Toorn, die ontslag nam omdat het raadslidmaatschap niet meer was te combineren me...

Rode Kruis helpt waterschappen bij calamiteiten

BOMMELERWAARD - Bij dreigende of daadwerkelijke noodsituaties kunnen zeven Nederlandse waterschappen voortaan Ready2Help inschakelen, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Bij hoogwater kunnen Ready2Helpers bijvoorbeeld helpen bij het leggen van zandzakken of het informeren van bewoners. Ook ...