Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

Geschreven: 23-05-2024
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040 en meer dan de helft daarvan willen we al voor 2030 opleveren.

Wethouder Mieke Verhees is blij met de Woningbouwkaart: "In Eindhoven bouwen we door en dat laat deze kaart heel transparant zien. Dat is belangrijk, want de woningbouwopgave is enorm. Met deze tool geven we iedereen een actueel inzicht in alle woningbouwprojecten."

Interactieve kaart
De Woningbouwkaart is interactief. Door in te zoomen op de plattegrond van de stad is te zien welke projecten in studie zijn, wat in voorbereiding is (fase van ontwerpplan tot en met verleende vergunning) of in aanbouw. Bij elk project is te zien hoeveel woningen er gebouwd worden en om welk type woningen het gaat. Ook is te zien of het huur- of koopwoningen zijn, in welke prijsklasse ze vallen en wie de ontwikkelaar is.

Dashboard
Naast de Woningbouwkaart staat op eindhoven.nl/woningbouwkaart ook een dashboard met aanvullende informatie. Het dashboard geeft een totaalbeeld van alle projecten die momenteel tot de planvoorraad in gemeente Eindhoven behoren. Daarbij kunnen selecties worden gemaakt naar gebieden, opleverjaren, prijscategorieën, etc.

Het dashboard bevat alle geplande projecten die in studie, voorbereiding en aanbouw zijn, plus de woningen die in het lopende jaar gereed zijn gekomen. Daarnaast bevat het dashboard ook de projecten die nog niet zichtbaar zijn op de interactieve kaart. Het gaat hierbij om potentiële projecten, waarvan nog weinig concrete informatie beschikbaar is. Dit is de reden dat er in het dashboard meer woningen staan dan de optelsom van het aantal woningen op de interactieve kaart of de datapagina. 

Eindhoven bouwt door
De bouwopgave is groot en de omstandigheden in de bouw zitten niet mee. Daarom zet de gemeente met het programma ‘Eindhoven Bouwt Door’ volop in op samenwerking met woningcorporaties en marktpartijen om ervoor te zorgen dat projecten kunnen doorgaan en kansen worden benut. Op projectniveau wordt daarvoor maatwerk toegepast. Projecten als TAC, de Victoriatoren en District E hebben hierdoor een steun in de rug gekregen.

De Woningbouwkaart is ontwikkeld met de Versnellingstafel Woningbouw, de partners in de stad waarmee we samen de woningbouwopgave realiseren. Deze steeds intensievere samenwerking leidt tot steeds meer en betere resultaten.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...