Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bij Bibliotheek Zaltbommel

Geschreven: 27-01-2024
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bij Bibliotheek Zaltbommel

Bibliotheek Zaltbommel beschikt over een Informatiepunt Digitale Overheid. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) is verantwoordelijk voor deze informatiepunten. Zij bezocht deonderdag (25-1) Bibliotheek Zaltbommel om daar met bezoekers, gebruikers en medewerkers van de bieb te praten over het gebruik en de waarde van deze vorm van hulp. 
 
Zij sprak onder andere met Obaed Amjaad (foto zittend) uit Rossum. Hij vluchtte eerder uit Syrië en is nu dagelijks in de bibliotheek en studeert voor zijn inburgering. Obaed vertelt Van Huffelen hoe hij de bieb ziet als zijn 'tweede huis' en hoe de medewerkers hem zo nu en dan helpen met vragen over de (digitale) overheid. Obaed is enorm gemotiveerd en hoopt na zijn inburgering snel aan de slag te kunnen als conducteur bij de NS.

Jose Brunselaar (foto staand, derde links), die ook in Rossum woont, vertelt hoe zij op 53-jarige leeftijd heeft leren lezen en schrijven. Inmiddels is ze één van de Taalambassadeurs van Bibliotheek Rivierenland en helpt ze zo verschillende organisaties hoe zij hun taal voor iedereen goed leesbaar kunnen maken. Jose volgt nu verschillende computercursussen van de Bibliotheek.

Cursussen
Mensen in heel Rivierenland kunnen voor cursussen terecht in de verschillende bibliotheken, maar de Bibliotheek komt ook steeds meer naar de mensen toe. In buurtcentra, dorpshuizen of andere plaatsen in de verschillende dorpen geven biebmedewerkers steeds meer cursussen. Lisanne van Iterson (ontwikkeladviseur Bibliotheek Rivierenland - foto rechtsachter): ‘Op deze manier kunnen we als bibliotheek in een uitgestrekte regio met veel dorpskernen nog veel meer mensen helpen’. Een manier van werken die de staatsecretaris aanspreekt en weer net anders is dan de werkwijze van enkele bibliotheken in grotere steden die ze eerder al bezocht.
 
Aantal vragen
Het aantal vragen gesteld bij de verschillende informatiepunten digitale overheid in heel Rivierenland neemt overigens toe. De inwoners weten de Bibliotheek hiervoor steeds beter te vinden. Het zijn vragen over DigiD, de belastingdienst, toeslagen, maar ook het aanvragen van een gezondheidsverklaring.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...