Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bij Bibliotheek Zaltbommel

Geschreven: 27-01-2024
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bij Bibliotheek Zaltbommel

Bibliotheek Zaltbommel beschikt over een Informatiepunt Digitale Overheid. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) is verantwoordelijk voor deze informatiepunten. Zij bezocht deonderdag (25-1) Bibliotheek Zaltbommel om daar met bezoekers, gebruikers en medewerkers van de bieb te praten over het gebruik en de waarde van deze vorm van hulp. 
 
Zij sprak onder andere met Obaed Amjaad (foto zittend) uit Rossum. Hij vluchtte eerder uit Syrië en is nu dagelijks in de bibliotheek en studeert voor zijn inburgering. Obaed vertelt Van Huffelen hoe hij de bieb ziet als zijn 'tweede huis' en hoe de medewerkers hem zo nu en dan helpen met vragen over de (digitale) overheid. Obaed is enorm gemotiveerd en hoopt na zijn inburgering snel aan de slag te kunnen als conducteur bij de NS.

Jose Brunselaar (foto staand, derde links), die ook in Rossum woont, vertelt hoe zij op 53-jarige leeftijd heeft leren lezen en schrijven. Inmiddels is ze één van de Taalambassadeurs van Bibliotheek Rivierenland en helpt ze zo verschillende organisaties hoe zij hun taal voor iedereen goed leesbaar kunnen maken. Jose volgt nu verschillende computercursussen van de Bibliotheek.

Cursussen
Mensen in heel Rivierenland kunnen voor cursussen terecht in de verschillende bibliotheken, maar de Bibliotheek komt ook steeds meer naar de mensen toe. In buurtcentra, dorpshuizen of andere plaatsen in de verschillende dorpen geven biebmedewerkers steeds meer cursussen. Lisanne van Iterson (ontwikkeladviseur Bibliotheek Rivierenland - foto rechtsachter): ‘Op deze manier kunnen we als bibliotheek in een uitgestrekte regio met veel dorpskernen nog veel meer mensen helpen’. Een manier van werken die de staatsecretaris aanspreekt en weer net anders is dan de werkwijze van enkele bibliotheken in grotere steden die ze eerder al bezocht.
 
Aantal vragen
Het aantal vragen gesteld bij de verschillende informatiepunten digitale overheid in heel Rivierenland neemt overigens toe. De inwoners weten de Bibliotheek hiervoor steeds beter te vinden. Het zijn vragen over DigiD, de belastingdienst, toeslagen, maar ook het aanvragen van een gezondheidsverklaring.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...