Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Slot Loevestein Bommelerwaard/Poederoijen

Geschreven: 30-06-2023
Slot Loevestein Bommelerwaard/Poederoijen

De ANWB heeft de genomineerden voor het ‘Leukste uitje van Gelderland’ 2023 bekend gemaakt, Slot Loevestein is één van de genomineerden.

"We zijn bijzonder trots op onze nominatie. Het is een erkenning voor de toewijding en inzet van al onze vrijwilligers en medewerkers," aldus directeur Ed Dumrese. "De nominatie bevestigt dat hun inspanningen om bezoekers een unieke en plezierige ervaring te bieden, gewaardeerd worden. Bij Loevestein gaat het niet alleen om het vertellen van de geschiedenis; we leggen ook verbindingen met hedendaagse verhalen. Door verbanden te leggen tussen het verleden en het heden, kunnen we aantonen dat historische gebeurtenissen en thema's nog steeds van invloed zijn op onze samenleving vandaag de dag."

Stemmen
Het is een publieksprijs, dus iedere stem telt mee. Je hoeft geen lid van de ANWB te zijn om te kunnen stemmen. 'Maak van het oer-Hollandse kasteel het beste uitje van Gelderland.'Je kunt gemakkelijk via je mobiele telefoon of computer stemmen. Stemmen kan tot en met 29 oktober via de ANWB.

Slot Loevestein, gelegen in de prachtige natuur van het Munnikenland, is een historisch kasteel waarvan het verhaal start in de 14e eeuw. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en staat als onderdeel van de Hollandse Waterlinies op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Vandaag de dag is Slot Loevestein een levendig museum en een populaire bestemming voor zowel liefhebbers van geschiedenis en kastelen als gezinnen die op zoek zijn naar een leuk en leerzaam dagje uit. Slot Loevestein heeft daarbij altijd iets nieuws te bieden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard/Poederoijen te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...