Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Slot Loevestein Bommelerwaard/Poederoijen

Geschreven: 30-06-2023
Slot Loevestein Bommelerwaard/Poederoijen

De ANWB heeft de genomineerden voor het ‘Leukste uitje van Gelderland’ 2023 bekend gemaakt, Slot Loevestein is één van de genomineerden.

"We zijn bijzonder trots op onze nominatie. Het is een erkenning voor de toewijding en inzet van al onze vrijwilligers en medewerkers," aldus directeur Ed Dumrese. "De nominatie bevestigt dat hun inspanningen om bezoekers een unieke en plezierige ervaring te bieden, gewaardeerd worden. Bij Loevestein gaat het niet alleen om het vertellen van de geschiedenis; we leggen ook verbindingen met hedendaagse verhalen. Door verbanden te leggen tussen het verleden en het heden, kunnen we aantonen dat historische gebeurtenissen en thema's nog steeds van invloed zijn op onze samenleving vandaag de dag."

Stemmen
Het is een publieksprijs, dus iedere stem telt mee. Je hoeft geen lid van de ANWB te zijn om te kunnen stemmen. 'Maak van het oer-Hollandse kasteel het beste uitje van Gelderland.'Je kunt gemakkelijk via je mobiele telefoon of computer stemmen. Stemmen kan tot en met 29 oktober via de ANWB.

Slot Loevestein, gelegen in de prachtige natuur van het Munnikenland, is een historisch kasteel waarvan het verhaal start in de 14e eeuw. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en staat als onderdeel van de Hollandse Waterlinies op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Vandaag de dag is Slot Loevestein een levendig museum en een populaire bestemming voor zowel liefhebbers van geschiedenis en kastelen als gezinnen die op zoek zijn naar een leuk en leerzaam dagje uit. Slot Loevestein heeft daarbij altijd iets nieuws te bieden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard/Poederoijen te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...