Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Slot Loevestein Airborne Museum Hotel de Wereld voor vrijheid Poederoijen

Geschreven: 05-10-2023
Slot Loevestein Airborne Museum Hotel de Wereld voor vrijheid Poederoijen

Slot Loevestein, Stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld en het Airborne Museum gaan een samenwerking aan rond 'de kwetsbaarheid van vrijheid'. Deze drie spraakmakende locaties maken samen de strijd voor vrijheid zichtbaar en bespreekbaar. In twee tentoonstellingen, een lezingenreeks en de verbindende podcastserie ontdekt het publiek het belang van dit thema. 

Loevesteinstaats gevangenis
Loevestein zet de periode als staatsgevangenis centraal en doet dat met lezingen, publieksactiviteiten en de tentoonstelling “Monddood”. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Loevestein als staatsgevangenis en aan andere plekken waar politiek- en religieuze dissidenten werden en worden opgesloten. 

In de decembermaand staat Loevestein in het teken van Kerst in Oorlogstijd. Het laat zien dat mensen in tijden van rampspoed de waarde van vrede en vrijheid niet vergeten en dat het verlangen naar een vredig bestaan  intensiever wordt beleefd tijdens de kerstdagen.

Airborne Museum
Het Airborne Museum vertelt in zijn tentoonstelling “Gevlucht om te Vechten” aan de hand van persoonlijke verhalen de bijzondere geschiedenis van 21 Joodse mannen. Deze mannen ontvluchtten nazi-Duitsland. Zij kwamen terecht in Groot Brittannië, waarna ze zich, via een lange omweg, bij de Britse luchtlandingstroepen aansloten en onderdeel werden van Operatie Market Garden. Deze persoonlijke verhalen zorgen ervoor dat deze geschiedenis voor volgende generaties bewaard en levend blijft. 

Hotel De Wereld
Stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld verbindt de locaties en de verhalen in de podcastserie “Het Vrijheidskwartiertje”. Daarin gaan Vincent Bijlo en Hein van Beek vanuit Hotel De Wereld, vanuit Slot Loevestein en vanuit het Airborne Museum het gesprek aan met hen die zich inzetten of hebben ingezet voor vrijheid. De eerste podcastopnames zijn in september in het Airborne Museum en in Hotel De Wereld opgenomen. De opnames op Slot Loevestein vinden plaats op 16 en 17 oktober. 

Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...