Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Slot Loevestein Airborne Museum Hotel de Wereld voor vrijheid Poederoijen

Geschreven: 05-10-2023
Slot Loevestein Airborne Museum Hotel de Wereld voor vrijheid Poederoijen

Slot Loevestein, Stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld en het Airborne Museum gaan een samenwerking aan rond 'de kwetsbaarheid van vrijheid'. Deze drie spraakmakende locaties maken samen de strijd voor vrijheid zichtbaar en bespreekbaar. In twee tentoonstellingen, een lezingenreeks en de verbindende podcastserie ontdekt het publiek het belang van dit thema. 

Loevesteinstaats gevangenis
Loevestein zet de periode als staatsgevangenis centraal en doet dat met lezingen, publieksactiviteiten en de tentoonstelling “Monddood”. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Loevestein als staatsgevangenis en aan andere plekken waar politiek- en religieuze dissidenten werden en worden opgesloten. 

In de decembermaand staat Loevestein in het teken van Kerst in Oorlogstijd. Het laat zien dat mensen in tijden van rampspoed de waarde van vrede en vrijheid niet vergeten en dat het verlangen naar een vredig bestaan  intensiever wordt beleefd tijdens de kerstdagen.

Airborne Museum
Het Airborne Museum vertelt in zijn tentoonstelling “Gevlucht om te Vechten” aan de hand van persoonlijke verhalen de bijzondere geschiedenis van 21 Joodse mannen. Deze mannen ontvluchtten nazi-Duitsland. Zij kwamen terecht in Groot Brittannië, waarna ze zich, via een lange omweg, bij de Britse luchtlandingstroepen aansloten en onderdeel werden van Operatie Market Garden. Deze persoonlijke verhalen zorgen ervoor dat deze geschiedenis voor volgende generaties bewaard en levend blijft. 

Hotel De Wereld
Stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld verbindt de locaties en de verhalen in de podcastserie “Het Vrijheidskwartiertje”. Daarin gaan Vincent Bijlo en Hein van Beek vanuit Hotel De Wereld, vanuit Slot Loevestein en vanuit het Airborne Museum het gesprek aan met hen die zich inzetten of hebben ingezet voor vrijheid. De eerste podcastopnames zijn in september in het Airborne Museum en in Hotel De Wereld opgenomen. De opnames op Slot Loevestein vinden plaats op 16 en 17 oktober. 

Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...