Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

Geschreven: 19-11-2023
Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

Elk jaar gaat er wel iets mis bij het Sinterklaasjournaal. De boot zinkt, het grote boek is kwijt, de cadeautjes zijn vermist en dit jaar leek Sinterklaas de weg kwijt: in plaats van in Gorinchem legde hij aan bij Slot Loevestein.

Wat de Sint daar precies zocht bleef een raadsel, maar zelfs de pakjes werden uitgeladen en naar het kasteel gebracht. Gelukkig zette Sinterklaas uiteindelijk zijn reis voort richting Gorinchem, waar duizenden enthousiaste kinderen stonden te wachten op de goedheiligman. 

Kist
Terwijl Sinterklaas zijn ronde in Gorinchem maakte, keerden enkele Pieten met de boot terug naar Loevestein om de daar achtergelaten pakjes weer op te halen. Ze namen daarbij per ongeluk ook een kist mee. Hoe het nu precies zit met die kist en de ridder, en wat Sinterklaas nou eigenlijk zocht op Loevestein is de komende weken te zien in Het Sinterklaasjournaal.

Vrolijk
“Het was een vrolijk gezicht en een bijzondere dag om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen in onze vesting en het kasteel,” aldus Loevestein-directeur Ed Dumrese. 

Loevestein is de komende tijd helemaal in Sinterklaassfeer. Tot en met 5 december kun je een bezoek brengen aan het Sintfestijn op Loevestein.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Gorinchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...