Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

Geschreven: 19-11-2023
Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

Elk jaar gaat er wel iets mis bij het Sinterklaasjournaal. De boot zinkt, het grote boek is kwijt, de cadeautjes zijn vermist en dit jaar leek Sinterklaas de weg kwijt: in plaats van in Gorinchem legde hij aan bij Slot Loevestein.

Wat de Sint daar precies zocht bleef een raadsel, maar zelfs de pakjes werden uitgeladen en naar het kasteel gebracht. Gelukkig zette Sinterklaas uiteindelijk zijn reis voort richting Gorinchem, waar duizenden enthousiaste kinderen stonden te wachten op de goedheiligman. 

Kist
Terwijl Sinterklaas zijn ronde in Gorinchem maakte, keerden enkele Pieten met de boot terug naar Loevestein om de daar achtergelaten pakjes weer op te halen. Ze namen daarbij per ongeluk ook een kist mee. Hoe het nu precies zit met die kist en de ridder, en wat Sinterklaas nou eigenlijk zocht op Loevestein is de komende weken te zien in Het Sinterklaasjournaal.

Vrolijk
“Het was een vrolijk gezicht en een bijzondere dag om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen in onze vesting en het kasteel,” aldus Loevestein-directeur Ed Dumrese. 

Loevestein is de komende tijd helemaal in Sinterklaassfeer. Tot en met 5 december kun je een bezoek brengen aan het Sintfestijn op Loevestein.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Gorinchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Herman van Berkum
Herman van Berkum
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...