Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

Geschreven: 19-11-2023
Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

Elk jaar gaat er wel iets mis bij het Sinterklaasjournaal. De boot zinkt, het grote boek is kwijt, de cadeautjes zijn vermist en dit jaar leek Sinterklaas de weg kwijt: in plaats van in Gorinchem legde hij aan bij Slot Loevestein.

Wat de Sint daar precies zocht bleef een raadsel, maar zelfs de pakjes werden uitgeladen en naar het kasteel gebracht. Gelukkig zette Sinterklaas uiteindelijk zijn reis voort richting Gorinchem, waar duizenden enthousiaste kinderen stonden te wachten op de goedheiligman. 

Kist
Terwijl Sinterklaas zijn ronde in Gorinchem maakte, keerden enkele Pieten met de boot terug naar Loevestein om de daar achtergelaten pakjes weer op te halen. Ze namen daarbij per ongeluk ook een kist mee. Hoe het nu precies zit met die kist en de ridder, en wat Sinterklaas nou eigenlijk zocht op Loevestein is de komende weken te zien in Het Sinterklaasjournaal.

Vrolijk
“Het was een vrolijk gezicht en een bijzondere dag om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen in onze vesting en het kasteel,” aldus Loevestein-directeur Ed Dumrese. 

Loevestein is de komende tijd helemaal in Sinterklaassfeer. Tot en met 5 december kun je een bezoek brengen aan het Sintfestijn op Loevestein.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Gorinchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...