Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sint Martinuskerk Velddriel bestaat 70 jaar velddriel

Geschreven: 24-10-2023
Sint Martinuskerk Velddriel bestaat 70 jaar velddriel

De Sint-Martinuskerk, de voormalige parochiekerk& van Velddriel aan de Voorstraat, werd 70 jaar geleden in gebruik genomen. Dat werd zondag (22-10) gevierd.

De eerdere kerk uit 1858 werd in de oorlogsjaren verwoest (1944). Negen jaar later, in 1953, werd een nieuwe kerk in gebruik genomen. Zondag werd dat heugelijke feit herdacht.
Dat gebeurde door een 'prach­tige vie­ring' met pastoor Roland Putman, pater Bertus Bus en diaken Wim van Herwijnen. De lokale fanfare Harpe zorgde daaraan voorafgaand voor een fees­te­lij­ke muzikale omlijsting. De kerk was opgefleurd met bloemen.

Koren
Maar er was meer muziek. Twee koren brachten prachtige stukken ten gehore. Optreden waren er afwisselend van het gemengd koor onder lei­ding van Bart van de Wiel en met Diana van Mil, alsook Martinus Kids, het kin­der­koor onder lei­ding van Hetti van Kessel begeleidt door Ans van Kessel op gitaar.

Felicitaties
Aan het einde van de vie­ring bracht Ton van Balken de felici­ta­ties namens het pa­ro­chie­bestuur over. Aansluitend sprak loco-burge­mees­ter Peter de Vries namens de ge­meen­te Maasdriel zijn waar­de­ring uit voor de kerk en de kerk­ge­meen­schap.

Receptie
Na afloop was er een fees­te­lij­ke receptie in Dorpshuis De Boxhof, ook gelegen aan de Voorstraat.

Meer over de geschiedenis van de Sint Martinuskerk onder de link.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Velddriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...