Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sint-Jan Tilburgs Byzantijns koor Waalwijk

Geschreven: 10-10-2023
Sint-Jan Tilburgs Byzantijns koor Waalwijk

Op zondag 22 oktober om 14.30 uur zal het bekende Tilburgs Byzantijns Koor een prachtig concert geven in de Sint-Jan in Waalwijk, met medewerking van de Belgische klassieke gitariste Maya Descheemaeker. Het koor staat bekend om het brengen van muziek die de ziel beroert. Het concert heet ‘Tonen van de Herfst’ en iedereen is van harte welkom. De entree is gratis; na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Tilburgs Byzantijns Koor (TBK)

Dit koor is in 1944 opgericht door de paters Kapucijnen in Tilburg. Nu, bijna 80 jaar later, is het Tilburgs Byzantijns koor nog steeds springlevend. In 2019 vierde het koor haar 75-jarig jubileum, met een volle agenda van liturgievieringen volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus en ondersteuning bij 'westerse' en oecumenische diensten en concerten.

Het TBK is een gemengd koor van 24 zangers en geniet ook internationale bekendheid. Ze hebben gezongen in Rusland, Oekraïne, Italië, België en Duitsland. Het koor staat onder leiding van dirigent Sil van den Hout.

Onmiskenbaar is er een algemene tendens tot ontkerkelijking. Tegelijkertijd zoeken velen naar zingeving en een vorm van spirituele invulling. Hun muziek leent zich daar uitstekend voor. Het TBK blijft nieuwe wegen zoeken voor haar muzikale erfgoed: het vertolken van deze prachtige en de tot de verbeelding sprekende Slavisch-Byzantijnse muziek, in de nieuwe tijd te plaatsen en uit te dragen op vele podia.

Gitariste Maya Descheemaeker

Maya is een jonge klassieke gitariste afkomstig uit Antwerpen, en is aan de hand van haar gitaar op zoek naar manieren om verschillende emoties uit te drukken. Momenteel studeert ze, voor haar master-diploma, aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Al vanaf jonge leeftijd wist ze dat ze haar muziek op een podium wilde delen. Als jonge artiest zoekt ze nieuwe uitdagingen, door haar instrument te gebruiken om op een dieper niveau te communiceren en zo de taalbarrière te doorbreken. Ze heeft een heel divers repertoire in de vingers, van Spaanse muziek tot Latijns-Amerikaans.

Iedereen welkom

In zang, muziek en tekst neemt het Tilburgs Byzantijns Koor u op 22 oktober mee in het bonte palet van stemmingen en gevoelens die de herfst kan oproepen: de inkeer en de melancholie, maar ook de vreugde om de kleurenpracht, en het altijd boeiende spel van de wind. Iedereen is van harte welkom om erbij te zijn. De entree is zoals altijd gratis, na afloop wordt om een vrije gift gevraagd.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren Bource-Snikkenburg en Stichting Jacques de Leeuw. De uitvoering start om 14.30 uur en de deuren van de Sint-Jan staan vanaf 14.00 uur voor u open. Na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...