Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sint-Jan doet mee aan landelijke Open Monumentendagen Waalwijk

Geschreven: 05-09-2023
Sint-Jan doet mee aan landelijke Open Monumentendagen Waalwijk

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de landelijke jaarlijkse Open Monumentendagen weer plaats, waarvan het thema dit jaar ‘Levend Erfgoed’ is. Een paar duizend monumenten in heel Nederland openen hun deuren op deze dagen. De Sint-Jan in Waalwijk doet ook mee. De succesvolle expositie in de Sint-Jan over Johannes de Doper is dit monumentenweekend voor het laatst te bezoeken.

Sint-Jan: levend erfgoed
In het weekend waarin ook de 80 van de Langstraat plaatsvindt zal ook de grootste culturele activiteit van Nederland plaatshebben: de landelijke Open Monumentendagen op 9 en 10 september. De Sint-Jan is deze dagen open voor bezichtiging van 13:30 tot 16:30 uur. 

Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling “Licht op het leven van Johannes de Doper” die in de zomermaanden te zien was, zal deze worden verlengd tot en met dit Open Monumentenweekend. 

Naar aanleiding van deze drukbezochte tentoonstelling is een prachtig boekje uitgegeven over Johannes de Doper, dat aan de balie in de kerk voor slechts 2 euro te koop is. 
 
Dit weekend is dus een prachtig moment om de expositie (nogmaals) te bezoeken en de verborgen schatten van de Waalwijkse Sint Jan nader te komen ontdekken.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...