Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sint-Jan doet mee aan landelijke Open Monumentendagen Waalwijk

Geschreven: 05-09-2023
Sint-Jan doet mee aan landelijke Open Monumentendagen Waalwijk

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de landelijke jaarlijkse Open Monumentendagen weer plaats, waarvan het thema dit jaar ‘Levend Erfgoed’ is. Een paar duizend monumenten in heel Nederland openen hun deuren op deze dagen. De Sint-Jan in Waalwijk doet ook mee. De succesvolle expositie in de Sint-Jan over Johannes de Doper is dit monumentenweekend voor het laatst te bezoeken.

Sint-Jan: levend erfgoed
In het weekend waarin ook de 80 van de Langstraat plaatsvindt zal ook de grootste culturele activiteit van Nederland plaatshebben: de landelijke Open Monumentendagen op 9 en 10 september. De Sint-Jan is deze dagen open voor bezichtiging van 13:30 tot 16:30 uur. 

Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling “Licht op het leven van Johannes de Doper” die in de zomermaanden te zien was, zal deze worden verlengd tot en met dit Open Monumentenweekend. 

Naar aanleiding van deze drukbezochte tentoonstelling is een prachtig boekje uitgegeven over Johannes de Doper, dat aan de balie in de kerk voor slechts 2 euro te koop is. 
 
Dit weekend is dus een prachtig moment om de expositie (nogmaals) te bezoeken en de verborgen schatten van de Waalwijkse Sint Jan nader te komen ontdekken.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

aterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de ...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...