Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sint Antonius winnaar Boomfeestdag 2024 in Herperduin

Geschreven: 16-05-2024
Sint Antonius winnaar Boomfeestdag 2024 in Herperduin

OSS - Voor de 21e keer vierden de leerlingen van groep 8 uit de gemeente Oss op dinsdag 14 mei de Boomfeestdag in natuurgebied Herperduin in de Maashorst. Zo’n 600 leerlingen uit groep 8 van Osse basisscholen deden dit jaar mee aan allerlei opdrachten in het bos van Herperduin. Ook dit jaar was het weer één groot feest: hutten bouwen, kriebelbeestjes zoeken, insectenhotels maken, De Grote Boomfeestdag Quiz en Oss got Talent! Wethouder Dolf Warris kwam langs om de leerlingen aan te moedigen. Ook de directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag kwam voor het eerst een kijkje nemen bij deze unieke Boomfeestdag in Oss. Na afloop zei ze enthousiast dat dit een prachtig voorbeeld was voor heel Nederland!

Een zware taak

Voor de jury bij de verschillende onderdelen wachtte een moeilijke taak, want wie deed het nu het beste? Samenwerking, een gezellige sfeer in het team en samen plezier hebben, was vooral heel belangrijk voor de jury. Vol overgave werden de gaafste hutten gebouwd en de mooiste kunstwerken gemaakt. Bij Oss got Talent werd uit volle borst gezongen, gerapt en de coole danspasjes gedaan. Geen kriebelbeestje was veilig voor de loeppotjes en bij het insectenhotel werden met zweet op het voorhoofd gezaagd en volop gaatjes geboord in de houten plakjes. De speurders zochten de mooiste materialen om de flat mee te vullen, want het resultaat gaat mee naar school om op een mooi plekje op te hangen.

Winnaar 2024

Voor de jury bij de verschillende onderdelen wachtte een lastige taak, want wie zou nu uiteindelijk de winnaar worden van de Boomfeestdag 2024? Het was dit jaar een nek-aan-nek-race. Toch kan er maar één de winnaar zijn. De groep die uiteindelijk het meeste punten heeft gehaald en ook nog eens een heel goede indruk gemaakt heeft op de jury is basisschool Sint Antonius uit Maren-Kessel.

Sint Antonius deed dit jaar voor het eerst mee en de leerlingen winnen de felbegeerde Boomfeestdagoorkonde en mogen met de groep zwemmen; deze prijs wordt aangeboden door het Golfbad in Oss. De leerlingen van de Martinus van Beekschool uit Oss deden het geweldig en werkten goed samen. Zij hebben de 1e plaats net niet gehaald. Ze mogen heel trots zijn op een mooie 2e plek. Net als De Wissel B uit Geffen. Want ook zij deden voor het eerst mee en behaalden de 2e plek. De 3e plaats van de Boomfeestdag 2024 gaat naar de leerlingen van De Wissel A, ook uit Geffen.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...