Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Schrijf- en illustratiewedstrijd rond jaarlijkse Fiepdag

Geschreven: 01-04-2024
Schrijf- en illustratiewedstrijd rond jaarlijkse Fiepdag

ZALTBOMMEL - Illustrator Fiep Westendorp werd in 1916 geboren in Zaltbommel. Hier groeide ze op, ging ze naar school en maakte haar eerste illustraties. Ter gelegenheid van de jaarlijkse Fiepdag wordt een Schrijf- en illustratiewedstrijd georganiseerd.

In Zaltbommel vind je nog veel terug in het straatbeeld wat verwijst naar de bekende illustrator Fiep Westendorp. Straatnamen, borden bij de scholen, een Fiep speur- speel- en ontdektocht in de binnenstad en natuurlijk het bekende beeld van Jip en Janneke op de Waalkade.

Om het werk, wat inmiddels behoort tot het Nederlands erfgoed, van Fiep Westendorp onder de aandacht te blijven brengen, wordt door verschillende Bommelse partijen (Stadskasteel, Tourist info, ondernemers en Binnenstadsfonds) een jaarlijkse Fiepdag georganiseerd in de binnenstad van Zaltbommel.

Schrijf- en illustratiewedstrijd
Fiep Westendorp vond het belangrijk om jonge mensen en jonge talenten te motiveren om met hun talent aan de slag te gaan. Dezxe gedachte heeft nog steeds een plaats in de Fiep Westendorp Foundation. In 2024 wordt in de aanloop naar de Fiepdag, op 11 mei 2024, een schrijf- en illustratiewedstrijd uitgeschreven. Dit om jong talent in de regio Zaltbommel (opnieuw) kennis te laten maken met het werk van Fiep Westendorp en om hen uit te dagen hun creatief talent te ontwikkelen. Daarom  twee opdrachten ...

Opdracht schrijfwedstrijd
Schrijf een verhaal van maximaal 999 woorden, met als thema Familie.

Opdracht illustratiewedstrijd
Illustreer een karakter voor een of meerdere personages in het onderstaande verhaal

De familie Bommel, woont in een historische binnenstad. Moeder Judith is een echte poets. Ze houdt van netjes en schoon met een uitroepteken. Oma Willy woont ook in huis en het liefst zit ze de hele dag te knutselen en handwerken, ze is een echte creabea. Zelfs haar kleding naait ze zelf. Vader Joost is een echte kunstenaar, alles wat zijn ogen zien maakt hij tot een schilderij. Emmy is de oudste dochter van 10 jaar, ze houdt van hutten bouwen, struinen langs de rivier en rondcrossen op haar crossfiets en stuntstep. De skatebaan aan de rand van de stad is helemaal haar ding. Baby Guus is pasgeboren en is natuurlijk de lieveling in de familie.

Inleveren
Je inzending moet ingeleverd zijn voor 30 april 2024. Bij je inzending vermeld je naam l adres l telefoonnummer l emailadres l leeftijd.
Je kunt je verhaal en/of illustratie inleveren bij Bruna, Waterstraat 6 in Zaltbommel of mailen naar info@bsfz.nl

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...