Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Rivierenland Radio ook in Schaijk, een prachtig dorp in het noordoosten van Noord-Brabant.

Geschreven: 24-11-2022
Rivierenland Radio ook in Schaijk, een prachtig dorp in het noordoosten van Noord-Brabant.

Hier vind je uiteraard niet alleen onze DAB+ zendmast maar ook Nooit Gedacht, dit was een ronde stenen windmolen gebouwd in 1858. Dat wat er van over is staat aan de Kleingaalseweg 11-13 en wordt vermeld op de rijksmonumentenlijst. Een tweede windmolen, De Onderneming, is gebouwd in 1888. Tot 1947 was het een korenmolen. De gerestaureerde molen dient nu als woonruimte en is niet te bezichtigen.

Natuurgebieden in de regio Schaijk
Hier vindt men onder andere de Reekse Heide, Mineursberg, Gaalse Heide en Schaijkse Heide. Deze laatste is onderdeel van het Landschapspark Maashorst.
Dit dorp is uiteraard ook onderdeel van het wandel- en fietsknooppuntensysteem. Zoals in het stuifzandgebied Herperduin.
Lekker wandelen, oortjes in en luisteren naar Rivierenland Radio op de app!

Carnaval en andere activiteiten
Schaijk heet in Carnavalstijd Moesland.
En wat heeft Schaijk nog meer te bieden?
Het kent vele clubs en verenigingen op het gebied van onder meer judo, tennis, paardrijden, tafeltennis, scouting, schieten en motorsport. Wat dat betreft is Schaijk volop vertegenwoordigd in diverse sporten en andere bezigheden.

De voormalige gemeente Schaijk
Deze gemeente had vanaf 1978 een partnerschapsband met de gemeente Kirchberg (Rijnland-Palts). Toen de gemeente Schaijk in 1994 werd opgeheven daarmee eveneens de vriendschapsband beëindigd.
Vanaf 2021 kan men in Schaijk via DAB+ loepzuiver luisteren naar Rivierenland Radio, met non-stop muziek van de jaren 70 tot nu.

Welke bekende Nederlanders zijn geboren in Schaijk?
Voetballer Brahim Zaari, DJ Adaro, voetbalscheidsrechter Edwin Boot en wielrenster Inge van der Heijden komen oorspronkelijk uit Schaijk. Mountainbiker Bart Brentjes en voormalig wielrenner Gert-Jan Theunisse hebben gewoond in Schaijk.
Woon jij in Schaijk? Tune dan in op DAB+ kanaal 6d en luister naar de hits op Rivierenland Radio!


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Werkgelegenheid in Gelderland groeit fors

ARNHEM - Zowel het aantal banen als ondernemingen neemt toe blijkt uit de provinciale werkgelegenheidsenquête (PWE).

De werkgelegenheid in Gelderland is tussen 2022 en 2023 met 3% gegroeid. Het aantal banen is in alle sectoren toegenomen en de gezondheidszorg was opnieuw goed voor...

START ZWEMSEIZOEN 2024

ARNHEM - Woensdag 1 mei 2024, start het zwemseizoen voor zwemmen in oppervlaktewater. Zwemmen betekent plezier voor jong en oud en is vooral gezond. In Nederland zijn meer dan zevenhonderd officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen. Zwemmen in oppervlaktewater heeft o...

Bijdrage voor testen van ent-robot van Gelderse bedrijven

ARNHEM - Twee bedrijven uit Gelderland hebben een prototype van een ent-robot ontwikkeld. Die robot moet zorgen voor een hoger aantal levensvatbare geënte planten, die succesvol groeien na het enten. Dit vraagt om uitgebreide tests op een breed aantal boom- en plantsoorten. Zij ontvange...