Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sandra Langereis over Erasmus zondag 21 april

Geschreven: 10-04-2024
Sandra Langereis over Erasmus zondag 21 april

DEVENTER - Zondag 21 april is de historicus Sandra Langereis te gast gast. Ze werkte jarenlang als docent geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en Amsterdam, waar ze eerder cum laude afstudeerde en cum laude promoveerde.

Haar biografie over Erasmus: dwarsdenker, verschenen in maart 2021, is haar vijfde boek.

Net als haar vorige biografie De Woordenaar over uitgever Plantijn, is ook dit boek over Erasmus verkozen tot de beste biografie en het beste geschiedenisboek door dagblad Trouw.  

Het boek won de Libris Geschiedenisprijs in 2021. Het briljante wetenschappelijke onderzoek wordt door de jury geprezen en ondanks zijn omvang blijft het tot aan het eind toe meeslepend. Een boek dat je omver blaast, aldus het juryrapport.

Erasmus is één van de markantste denkers uit de geschiedenis. Sandra Langereis maakt in dit boek inzichtelijk wat het humanisme en de Renaissance écht hebben betekend en ze laat zien waarom Erasmus, gedreven door zijn zoektocht naar de oorsprong van taal en verhaal van de Bijbel, één van de grootste humanisten ooit was. Je leert Erasmus kennen als mens met al zijn goede en slechte eigenschappen.

Zondag 21 april om 15.00 uur in theater Mimik bent u van harte welkom om meer te horen over dit interessante boek en deze interessante wetenschapper.

Leden van Deventer Literair hebben gratis toegang, hun introducee betaalt 8,euro-, evenals Bibliotheekleden. Niet-leden betalen 12,-.euro

Vereniging Deventer Literair nodigt iedere maand een interessante schrijver uit om te vertellen over zijn of haar werk.

Voor meer informatie kijk op: www.deventerliterair.nl

Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...