Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Samenwerking vaatchirurgen Bernhoven en Jeroen Bosch Ziekenhuis

Geschreven: 18-06-2024
Samenwerking vaatchirurgen Bernhoven en Jeroen Bosch Ziekenhuis

DEN BOSCH - De komende jaren neemt het aantal patiënten met een vaatprobleem in de regio Noordoost-Brabant met 10 tot 15% toe. Om patiënten in de toekomst kwalitatief goede vaatzorg te kunnen blijven bieden, moeten de beschikbare zorgprofessionals en middelen op een slimme manier worden ingezet. Vandaar dat de vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven intensief gaan samenwerken. Recent zetten zij hiervoor de eerste stap en tekenden zij een intentieverklaring.

Kwaliteit
Vaatchirurg Bart Verhoeven (Jeroen Bosch Ziekenhuis) : “Naast de toename van het aantal patiënten hebben we te maken met de normering vanuit de beroepsvereniging en de kwaliteitseisen. Door samen te werken, kunnen we in de nabije toekomst dezelfde goede zorg garanderen en een kwaliteitsverbetering realiseren. Bijvoorbeeld door elkaars best practices over te nemen, complexe patiënten samen te bespreken en protocollen op elkaar af te stemmen.”

Zorg dichtbij

De samenwerking helpt niet alleen de kwaliteit van de zorg hoog te houden. Het zorgt er ook voor dat de zorg voor patiënten met vaatproblemen in de regio Noordoost-Brabant, beschikbaar en goed bereikbaar blijft.

Vaatchirurg Bart Leenders (Bernhoven): “Het beschikbaar houden van hoogwaardige vaatzorg is van groot belang voor Bernhoven en voor onze regio. In Bernhoven steven we er naar om goede vaatzorg, vertrouwd dicht bij huis te houden. Onze insteek hierbij is dichtbij huis als het kan, iets verder weg als het moet. De samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt het mogelijk om dit streven ook in de toekomst waar te maken. ”

Twee locaties

Uiteindelijk wordt in een aantal stappen toegewerkt naar de integratie van de beide vaatchirurgische praktijken in één regionaal centrum op twee locaties.

Rivierenland Radio is in Den Bosch te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...