Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Samen voor het mbo actieplan voor meer waardering en erkenning

Geschreven: 05-06-2024
Samen voor het mbo actieplan voor meer waardering en erkenning

EINDHOVEN - Het mbo is ontzettend belangrijk voor de samenleving. De gemeente wil het talent en het belang van het mbo voor de toekomstbestendigheid van Eindhoven en de Brainportregio beter zichtbaar maken. Dit gebeurt in samenwerking met studenten, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden. Het doel is dat Eindhovense mbo-studenten zich volwaardig student voelen en een kansrijke positie op de arbeidsmarkt innemen.

Wethouder Monique Esselbrugge: “Het mbo is van grote waarde en dit wil ik tussen de oren krijgen bij iedereen. Bij leerlingen die na het voortgezet onderwijs een keuze moeten maken voor hun verdere opleiding bijvoorbeeld. Maar ook bij hun ouders, bij bedrijven en bij overheden. Ik pleit voor meer waardering en erkenning. Zodat onze mbo-studenten de kans krijgen om hun vaardigheden en talenten volledig te ontwikkelen. En kunnen bouwen aan een mooie loopbaan.”

Samenwerking
Het mbo-actieplan is een gezamenlijk initiatief. De input komt onder meer van de mbo-werkconferentie die in januari dit jaar is georganiseerd bij het SintLucas. Meer dan 120 deelnemers - van studenten, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid - spraken hier over gelijke kansen. Ook is er een enquête gehouden onder meer dan 750 studenten en een podcast gemaakt waarin de leefwereld van de mbo-student naar voren kwam.

Laurent de Vries, voorzitter van Summa: “Goed dat de gemeente de regie neemt op kansengelijkheid onder studenten in Eindhoven. Bij Summa zetten we ons daar al jaren actief voor in. Doordat de gemeente nu instapt, kunnen we versnellen en nieuwe initiatieven lanceren. Dat levert voor alle betrokkenen een win-winsituatie op, maar vooral voor onze mbo-studenten, die deze extra aandacht meer dan verdienen!”

Gelijkwaardig en kansrijk
In het actieplan staat een gelijkwaardige positie voor mbo-studenten centraal. Om volwaardig mee te kunnen doen in het onderwijs, het studentenleven, op de arbeidsmarkt en in de maatschappij moeten alle studenten gelijk behandeld worden. Samenwerking tussen mbo-, hbo-, en wo-studenten tijdens de opleiding gaan we verder stimuleren. En we maken het talent van het mbo beter zichtbaar.

Daarnaast moet duidelijk zijn dat het mbo opleidt tot een kansrijke toekomst. Mbo’ers spelen een cruciale rol in de opgaven van de regio en de arbeidsmarkt. Er wordt ingezet op positieve beeldvorming over het mbo bij ouders en leerlingen primair en voortgezet onderwijs. Ook is er aandacht voor kwalitatieve en passende stageplekken voor alle mbo’ers en het verbannen van stagediscriminatie

Studentvertegenwoordigers
Gemeente Eindhoven heeft sinds april 2024 twee studentenvertegenwoordigers in dienst: een student van Fontys (hbo) en een van Summa (mbo). Naast hun studie werken zij 8 uur per week als verbindingspersoon tussen gemeente, onderwijs en studenten. Zo worden studenten en beleid vanuit gemeente beter met elkaar verbonden.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...