Luister mee:
 • ITUNES
 • REALPLAYER
 • WINDOWS MEDIA PLAYER
 • WINAMP
Programma van vandaag

Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

Geschreven: 04-05-2024
Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - Maandag, 20 mei 2024. Een estafetteloop van 500 kilometer, 210 teams met 4.849 deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken … De Roparun is een uniek life changing event. In het pinksterweekend van 2024 vindt het evenement weer plaats, ditmaal met een Franse en een Nederlandse route.

Er starten dit jaar weer meer dan tweehonderd teams. Met een nieuwe startlocatie in Frankrijk (Clastres) kent ook deze 33e aflevering weer twee startlocaties. Naast Clastres starten ook weer teams vanuit Enschede (Vliegveld Twenthe).

Finish
De twee routes komen onderweg bij elkaar, zodat alle teams gaan finishen (vanaf plm 11.00 uur doorlopend) op de Coolsingel in Rotterdam. Daar kunnen de helden feestelijk onthaald worden. Iedereen is daar welkom om het feest te vieren

Doorkomst Bommelerwaard
De Roparun doorkruist voor het eerst ook de Bommelerwaard. De lopers komen uit de richitng van Den Bosch, doorkruisen de Bommelerwaard en komen dan via Andel in Altena om uitiendelijk te finishen in Rotterdam op de Coolsingel.

De doorkomstlocaties voor de Bommelerwaard zijn

 • NL44 - Den Bosch
 • NL45 - Hedel
 • NL46 - Gameren
 • NL47 - Zuilichem
 • NL48 - Andel
 • NL49 - Sleeuwijk
 • NL50 - Hardinxveld-Giessendam

Een van de deelnemende teams is Team 76, De Brandwijk Bommelerwaard Runners

Zaltbommel
Vanaf 05.00 uur tot 09.00 uur zullen de teams van de Roparun ook Zaltbommel aandoen. Vanaf de Hogeweg via de binnenstad tot aan passage Hospice De Samaritaan zal de route versierd zijn.

'Versier je huis, de straat, de sportclub of organiseer een leuk buurtfeest! Maak muziek, deel wat leuks uit of zet je klapstoel langs de route en moedig aan. Samen maken we er een groot feest van!'

De meeste gezelligheid zal in de Waterstraat te vinden zijn. De horeca gaat speciaal vroeg open.
Tevens is er een speciale puzzeltocht voor de kinderen in de Boschstraat, de Waterstraat en de Gamerschestraat in de week voor de Roparun.

Luisteren
Voor de liefhebbers: Roparunradio start op vrijdag 18 mei vanaf 18:00 uur en gaat dag en nacht door tot maandag 20 mei, 20:00 uur. Tijdens het evenement zijn veel verslaggevers op de route om het evenement van start tot finish te verslaan.

Goede doelen
Ieder jaar steunt Stichting Roparun honderden goede doelen in binnen- en buitenland, die allemaal de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten verbeteren. Dat gaat van 200 euro voor spoedtrouwmanden tot 2 miljoen euro voor de uitbreiding van een centrum voor kinderoncologie.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...