Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Robin de Puy in Museum Henriette Polak

Geschreven: 31-05-2024
Robin de Puy in Museum Henriette Polak

ZUTPHEN - Van 15 juni t/m 8 september 2024 is de tentoonstelling Waters & Meer – Robin de Puy te zien in Museum Henriette Polak. Waters & Meer toont een selectie uit de recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023) van de bekende fotografe. De herkenbaarheid van haar werk en de indrukwekkende portretten die zij maakt, raken een breed publiek. De tentoonstelling is in nauwe samenwerking met Robin de Puy samengesteld.

Robin de Puy

De fotografie van Robin de Puy (1986) begint met een verlangen om haar eigen verhaal te vertellen via de gezichten van anderen. De Puy ziet de camera als een hulpmiddel om de diep persoonlijke eigenschappen van elk persoon te begrijpen. Haar foto's weerspiegelen de menselijke verbinding. De Puy exposeert en publiceert haar werk in binnen- en buitenland. Regelmatig worden haar foto’s gepubliceerd in onder andere de Volkskrant, en in fotoboeken. Ze exposeerde eerder bij instellingen en galeries als het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Fotomuseum Den Haag en Photoville in New York. Zowel in 2013 als in 2019 won Robin de Puy de Nationale Portretprijs. Museum Henriette Polak is trots nu haar foto’s in Zutphen tentoon te mogen stellen.

 

Waters & Meer

De tentoonstelling toont een selectie uit haar recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023). In Down By The Water zijn herkenbare ‘locals’ vastgelegd. Robin is gefascineerd door het Amerikaanse platteland en ontdekte tijdens de recente lockdown dat ook haar woonplaats Wormer, een klein dorpje ten noorden van Amsterdam dat omringd is door water, heel universeel blijkt te zijn, met dezelfde soort lokale iconen uit kleine steden die ze vaak is tegengekomen tijdens haar reizen door de landschappen van Amerika. Waters vertelt een verhaal over de watersnoodramp in 1953, de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw. Robin de Puy groeide op in Oude-Tonge, Zuid-Holland, dat het grootst aantal slachtoffers telde. Ze portretteerde bewoners van het eiland die de ramp hebben meegemaakt of zijn opgegroeid in de schaduw van het trauma dat hun (groot)ouders hebben overleefd.

De thema’s van deze projecten passen Zutphen. Vanwege haar ligging aan de prachtige IJssel, wordt de stad continu geconfronteerd met de voor- én nadelen van het steeds veranderende water. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de Zutphense Fotozomer. Waters & Meer - Robin de Puy is in Museum Henriette Polak te Zutphen te zien van 15 juni t/m 8 september 2024.

Fotowedstrijd

Van 15 juni tot 11 augustus kunnen fotografieliefhebbers deelnemen aan een fotowedstrijd in het kader van de tentoonstelling Waters & Meer - Robin de Puy. De opdracht is een foto te maken waarin een verhaal over water in beeld gebracht wordt. Van landschapsfotografie tot stillevens of portretfotografie, alles is mogelijk. Deelnemers maken kans op een gesigneerd boek van Robin de Puy (Waters, 2023) én een afdruk van de winnende foto op dibond mede dankzij Foto Keuzekamp in Zutphen. Foto met toelichting kunnen tot 11 augustus gemaild worden naar wedstrijd@museazutphen.nl.

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...