Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Rivierenland Radio ook in Bernheze

Geschreven: 08-11-2022
Rivierenland Radio ook in Bernheze

Bernheze is de naam van de gemeente waaronder, sinds de gemeentelijke herindeling in 1994, de prachtige dorpen Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther vallen. De naam Bernheze komt van de hoeve "Bernhese". Deze werd in 1196 aan de Abdij van Berne werd geschonken. Deze abdij stond in de Buurtschap Bern. Een nieuwe abdij werd in 1857 gesticht, deze staat nu in Heeswijk.

Rivierenland Radio in Bernheze
In de gemeente Bernheze is Rivierenland Radio via DAB+ te uiteraard heel goed te beluisteren. Met hits vanaf de jaren 70 tot nu. Download onze app in Apple Store of Google Playstore

Natuurgebieden en buurtschappen
Natuurgebied Maashorst grenst aan de gemeente Bernheze. Loosbroek, Vinkel en Vorstenbosch behoren eveneens tot de gemeente Bernheze. De gemeente kent bovendien ook nog 17 buurtschappen en gehuchten.

Kunst en monumenten
In de openbare ruimte van Bernheze en zijn dorpen vindt men een verscheidenheid aan kunst met diverse beelden, sculpturen en objecten. Het zijn er ruim vijftig.
Ook telt Bernheze talloze gemeentelijke, rijks- en oorlogsmonumenten verspreidt over de dorpen.

Schuttersgilden
Het is absoluut het vermelden waard dat in augustus 2006 in Bernheze het Europees Schutterstreffen plaatsvond. Duizenden schutters van schuttersgilden verspreid uit heel Europa ontmoeten elkaar toen. Een uniek evenement.

Bekende inwoners in de gemeente Bernheze
Wie zijn er allemaal geboren ?
Een kleine selectie van sporters en andere BN-ers: In Heesch onder andere radio-dj en actrice Kristel van Eijk, voetbalster Kirsten van de Ven, BMX’er Raymon van der Biezen en motorcrosser Glenn Coldenhoff. In Heeswijk-Dinther zijn dat bijvoorbeeld judoka Sanne van Dijke en handboogschutter Sjef van den Berg

Bloeiend verenigingsleven
Het dorp Vinkel in de gemeente Bernheze kent een bloeiend verenigingsleven. Maar liefst 50 clubs en verenigingen. In het midden van de 20e eeuw heeft de heer C. Ubert zelfs een volkslied geschreven voor het dorp Vinkel

Meer muziek luisteren?
Tune dan in op DAB+ kanaal 6d en luister naar de mooiste hits vanaf de jaren 70 tot nu.
Ook te beluisteren voor alle inwoners van de gemeente Bernheze!
Bernheze betekent overigens 'water en bos'; bern staat voor bron of water, hese voor bos.
Tijdens een wandeling door het dorp kunt u goed luisteren naar Rivierenland Radio.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...