Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Rabobank De Lievekamp verenigen opnieuw krachten inclusieve samenleving

Geschreven: 02-07-2024
Rabobank De Lievekamp verenigen opnieuw krachten inclusieve samenleving

OSS – Rabobank Oss Bernheze en theater De Lievekamp hebben recent hun samenwerking vernieuwd om bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Deze hernieuwde overeenkomst, bekrachtigd op maandag 1 juli door Peter de Bruin van Rabobank Oss Bernheze en Loek Buys van theater De Lievekamp, heeft als doel de sociaal-culturele impuls in Oss en omgeving te versterken.

Maatschappelijke betekenis
Binnen het vernieuwde partnership verstevigt Rabobank haar ondersteuning van de programmalijn Theater van de Stad. Theater De Lievekamp richt zich vanuit deze programmalijn op activering van groepen in de samenleving die kwetsbaar zijn of extra ondersteuning nodig hebben. Dit zijn groepen die - beperkt door bijvoorbeeld opleiding, inkomen of als gevolg van discriminatie - geen of minder aansluiting vinden op de samenleving. Door kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen, streven Rabobank en De Lievekamp ernaar om sociale cohesie te bevorderen en talentontwikkeling binnen een veilige omgeving te ondersteunen. Kunst en cultuur spelen immers een cruciale rol in het creëren van een inclusieve en duurzame leefomgeving. Directeur-bestuurder (a.i.) van theater De Lievekamp, Loek Buys: “Voor De Lievekamp ligt er een belangrijke taak om van maatschappelijke betekenis te zijn in Oss en in dat belang herkent Rabobank zich ook als organisatie. Het is prachtig dat we elkaar daarin als partner hebben gevonden.”

Innovatie en economie
De cultuursector is een broedplaats voor innovatie en economische stimulans. Bijna alles om ons heen, van games en muziek tot producten en gebouwen, is bedacht, ontworpen en vormgegeven door de cultuursector. De samenwerking tussen Rabobank Oss Bernheze en De Lievekamp versterkt niet alleen de cultuursector, maar stimuleert ook de bredere economie van Oss en omgeving. Peter de Bruin, directeur coöperatieve Rabobank voor de regio Oss en Bernheze: “Rabobank zet zich in voor een duurzame, inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. De samenwerking met De Lievekamp sluit hier uitstekend bij aan. Want een sterke culturele sector helpt om de samenleving vitaal en sterk te houden”.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...