Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provincie sluit Dorpendeal met Etten

Geschreven: 14-06-2024
Provincie sluit Dorpendeal met Etten

ARNHEM - Vanmiddag zetten gedeputeerde Dirk Vreugdenhil, Stichting Erfgoed Martinuskerk en wethouder Ria Ankersmit hun handtekening onder de Dorpendeal Etten. Met de Dorpendeal wordt de leegstaande St.Martinuskerk omgebouwd tot een nieuw dorpshuis voor Etten.

Leefbaarheidsgedeputeerde Dirk Vreugdenhil: ‘In onze dorpen en wijken komt de provincie tot leven. Maar die leefbaarheid staat onder druk als verenigingen en voorzieningen verdwijnen. ‘Als het dorpshuis verdwijnt wordt het stil’ horen we vaak. Met de Dorpen- en Wijkendeals willen we de dorpen en wijken weer levendig houden.’

Nieuw Dorpshuis in Etten

Met de sluiting van zalencentrum Köster in 2022 en het onttrekken van de St. Martinuskerk aan de eredienst werd het stil in Etten. Om het dorp leefbaar te houden hebben dorpsbewoners en het parochiebestuur  de handen ineen geslagen en plannen gemaakt om het kerkgebouw te behouden en om te bouwen tot een dorpshuis. Met de Dorpendeal Etten kan een start worden gemaakt met de bouw van het multifunctionele en culturele centrum in Etten.

100 Dorpendeals in Gelderland

Etten is de 20e Dorpendeal in Gelderland. De provincie wil de komende vier jaar in totaal 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. In de Dorpen- en Wijkendeals maken inwoners, gemeenten en provincie afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de uitvoering van de Dorpen- en Wijkendeals. Dorpendeal Etten ontvangt een bijdrage van 400.000 euro voor de verbouwing van de kerk. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...