Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provincie schort plannen groot onderhoud Nederhemert-Zuid

Geschreven: 10-11-2023
Provincie schort plannen groot onderhoud Nederhemert-Zuid

Provincie Gelderland zet even de rem op de plannen voor de aanpak van de Bergsche Maasdijk tussen Well en Wijk en Aalburg. Provincie, gemeente en waterschap gaan kijken waar de plannen verbeterd kunnen worden. Dit is het resultaat van de vele protesten die losbarsten nadat de renovatieplannen van de N831 werden voorgelegd aan omwonenden. 

In juli kregen inwoners inzage in de plannen voor de aanpak van de drukke en gevaarlijke dijktraject tussen Well en de Ktomme Nol. Opmerkelijk waren het ontbreken van een vrijliggend fietspad en de bomenkap die de provincie wilde. Daartegen rees veel verzet van inwoners en politiek. Er werd een petitie gelanceerd door het bewonerscomité Bergsche Maasdijk Veilig en er verschenen actieborden op de dijk. 

Brief
'Naar aanleiding van alle reacties en zienswijzen hebben we besloten om met het project pas op de plaats te maken’ zo laat de provincie aan het bewonerscomité weten in een brief.

Opschorten
‘Samen met de gemeente Zaltbommel en Waterschap Rivierenland bekijken we of de ingediende reacties aanleiding zijn voor een al dan niet gedeeltelijke wijziging van de plannen. In afwachting hiervan hebben we de besluitvorming rond ontheffingen en vergunning opgeschort.’ Aldus Provincie Gelderland.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Nederhemert-Zuid te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...