Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provincie schort plannen groot onderhoud Nederhemert-Zuid

Geschreven: 10-11-2023
Provincie schort plannen groot onderhoud Nederhemert-Zuid

Provincie Gelderland zet even de rem op de plannen voor de aanpak van de Bergsche Maasdijk tussen Well en Wijk en Aalburg. Provincie, gemeente en waterschap gaan kijken waar de plannen verbeterd kunnen worden. Dit is het resultaat van de vele protesten die losbarsten nadat de renovatieplannen van de N831 werden voorgelegd aan omwonenden. 

In juli kregen inwoners inzage in de plannen voor de aanpak van de drukke en gevaarlijke dijktraject tussen Well en de Ktomme Nol. Opmerkelijk waren het ontbreken van een vrijliggend fietspad en de bomenkap die de provincie wilde. Daartegen rees veel verzet van inwoners en politiek. Er werd een petitie gelanceerd door het bewonerscomité Bergsche Maasdijk Veilig en er verschenen actieborden op de dijk. 

Brief
'Naar aanleiding van alle reacties en zienswijzen hebben we besloten om met het project pas op de plaats te maken’ zo laat de provincie aan het bewonerscomité weten in een brief.

Opschorten
‘Samen met de gemeente Zaltbommel en Waterschap Rivierenland bekijken we of de ingediende reacties aanleiding zijn voor een al dan niet gedeeltelijke wijziging van de plannen. In afwachting hiervan hebben we de besluitvorming rond ontheffingen en vergunning opgeschort.’ Aldus Provincie Gelderland.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Nederhemert-Zuid te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...