Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provincie pakt leegstand aan in Arnhem, Aalten, Kerkdriel en Malden

Geschreven: 21-12-2023
Provincie pakt leegstand aan in Arnhem, Aalten, Kerkdriel en Malden

ARNHEM - Met SteenGoed Benutten helpt provincie Gelderland gemeenten om leegstaande plekken een nieuwe invulling te geven. In Arnhem komen 311 woningen op het terrein van de voormalige Coberco melkfabriek en 568 nieuwe woningen op het fabrieksterrein van Akzo. In Aalten worden leegstaande winkels omgebouwd tot 11 sociale huurwoningen. In Kerkdriel komen 48 nieuwe woningen in een oud wooncomplex en in Malden wordt een oude meisjesschool omgebouwd tot 24 seniorenwoningen.

Dirk Vreugdenhil: “Met SteenGoed Benutten pakken we leegstand aan, versnellen we de woningbouw en versterken we de leefbaarheid in onze gemeenten. Meer woningen, leefbare dorpen en wijken en minder leegstand.’

Cobercokwartier Arnhem

Nabij het centrum van Arnhem worden op de locatie van de voormalige melkfabriek Coberco 311 nieuwe woningen gebouwd. Het plan bestaat uit vier nieuwbouwblokken, 51 eengezinswoningen en 260 appartementen. De historisch waardevolle delen van de melkfabriek blijven daarbij behouden.

Hogestraat Aalten

In Aalten worden twee verpauperde leegstaande winkelpanden in het centrum gesloopt. Op deze plek verrijzen 11 sociale huurappartementen. In de nieuwe situatie is minder bebouwing, waardoor er meer ruimte is voor groen. Met het afkoppelen van hemelwater, waterdoorlatende verharding en het plaatsen van infiltratiekratten wordt het gebied voorbereid op het veranderende klimaat.

Steenhuys Malden

In de gemeente Heumen wordt een voormalige meisjesschool omgebouwd tot 24 sociale huurwoningen voor senioren. Het appartementencomplex aan de Rijksweg, bij het centrum van Malden komt tegemoet aan de grote behoefte aan seniorenwoningen. Hiermee stimuleren we de doorstroming in de sociale huur.

Ipperakkeren Kerkdriel

In Kerkdriel wordt een sterk verouderd wooncomplex gesloopt. Hier komen 48 levensloopbestendige sociale huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Met deze herontwikkeling wordt een bijdrage geleverd aan de veiligheid en leefbaarheid van de wijk. De openbare ruimte wordt groen ingericht.

Zijdekwartier Arnhem

Aan de Velperweg in Arnhem komt achter het voormalige hoofdkantoor van de AKZO een woongebied voor 568 woningen. Het gaat om 170 sociale- en 114 middenhuur woningen. Er is een woonvisie gemaakt met omwonenden. Dat heeft geleid tot een gebiedsplan met een mix van hoogbouw tot 60 meter, grondgebonden woningen en veel ruimte voor groen in de openbare ruimte.

SteenGoed Benutten

Met SteenGoed Benutten pakt de provincie de leegstand in Gelderland aan. Samen met gemeenten. In deze vijf transformatieprojecten maken leegstaande gebouwen plaats voor bijna 1000 nieuwe woningen. Hiervoor zet de provincie ruim 1,4 miljoen euro in

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...