Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provincie Gelderland pakt leegstand aan

Geschreven: 21-03-2024
Provincie Gelderland pakt leegstand aan

ARNHEM - Met het programma SteenGoed Benutten gaat provincie Gelderland leegstand te lijf. Met succes! De afgelopen vier jaar zijn er meer dan 4500 nieuwe woningen gebouwd in leegstaande panden in Gelderland. De provincie zet de voor de komende vier jaar 16 miljoen euro in om het programma voort te zetten. Met extra aandacht voor leefbaarheid, circulariteit en klimaatadaptatie.

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: “Met SteenGoed Benutten pakken we leegstand aan, versnellen we de woningbouw en versterken we de economie en de leefbaarheid in onze gemeenten. Meer woningen, minder leegstand en leefbare dorpen en wijken!”

Van idee naar uitvoering

Met SteenGoed Benutten helpen we gemeenten leegstaande gebouwen een nieuwe invulling te geven. We denken mee met het maken van plannen en geven financiële steun aan de uitvoering van de transformatieprojecten. Met bijzondere aandacht voor centrumgebieden. Door leegstand van (bedrijfs)panden tegen te gaan vergroten we de economische aantrekkelijkheid van onze dorpskernen en binnensteden. 

Van leegstand naar woningbouw

De afgelopen vier jaar heeft SteenGoed Benutten samen met gemeenten  54 transformatieprojecten van idee naar uitvoering gebracht. Hierbij zijn ruim 4500 nieuwe woningen gerealiseerd, waarbij de openbare ruimte opnieuw is ingericht. Voorbeelden zijn de Groene Akkers in Hedel, Metterswane in Nijmegen, Hart van Loil in Montferland en Atlantis in Oldebroek, waar leegstand  plaats maakt voor woningen en bedrijven.

Circulair bouwen en klimaatadaptatie

De provincie zet de komende vier jaar 16 miljoen euro in voor SteenGoed Benutten. Een extra steun in de rug krijgen projecten die inzetten op (her)gebruik van materialen en natuurlijke grondstoffen (circulair) en het aanpassen van de openbare ruimte aan het veranderende klimaat met hete zomers en natte winters (klimaatadaptatie). Zeker in de ‘versteende’ binnensteden ligt hier een grote uitdaging. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...