Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provinciale Staten nemen in Statenvergadering besluit over Tussendocument

Geschreven: 05-04-2024
Provinciale Staten nemen in Statenvergadering besluit over Tussendocument

ARNHEM - Provinciale Staten houden op woensdag 10 april 2024 een besluitvormende Statenvergadering. Op de agenda staan onder meer het Tussendocument 2024 en een agendaverzoek over de staat van de volkshuisvesting. De Statenvergadering begint op 10 april voor het eerst om 09.30 uur.

Tussendocument: door met de uitvoering
De Staten buigen zich in de Statenvergadering over het Tussendocument. Daarin staan nieuwe plannen van Gedeputeerde Staten, om door te kunnen met het uitvoeren van het coalitieakkoord. Provinciale Staten moeten akkoord geven op de financiële voorstellen. In de Statenvergadering van 10 april besluiten Provinciale Staten of het college groen licht krijgt voor het Tussendocument.

Staat van de volkshuisvesting
Op verzoek van 10 fracties lieten Provinciale Staten zich de afgelopen weken nader informeren over de staat van de volkshuisvesting. Ook gingen fracties in gesprek met het college en met elkaar om te bespreken in hoeverre het huidige woonbeleid van provincie Gelderland voldoende is om de Gelderse ambities waar te maken. Die bespreking bood voldoende aanleiding om het onderwerp te agenderen voor de Statenvergadering van 10 april. Dan hebben PS de mogelijkheid zich uit te spreken over dit onderwerp.

Doorstroming en verkeersveiligheid N825
Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten om het inpassingsplan N825 Nettelhorsterweg (gemeenten Berkelland en Lochem) definitief vast te stellen. De maatregelen uit dit inpassingsplan moeten zorgen voor een goede doorstroming en veilig landverkeer op de provinciale weg. Om de meningen, zorgen en ideeën van inwoners te horen, organiseerden PS op woensdag 20 maart een hoorzitting. In de Statenvergadering van 10 april besluiten Provinciale Staten over vaststelling van het inpassingsplan.

Andere onderwerpen
Er staat meer op de agenda. Zo besluiten Provinciale Staten over de scenariokeuze geluidsbeperking van provinciale wegen. Ook neemt Statenlid Peter Kerris afscheid en installeert de commissaris van de Koning een opvolger.

Volg de Statenvergadering
Publiek kan de Statenvergadering van woensdag 10 april – die voor het eerst om 09.30 uur begint – bijwonen vanaf de publieke tribune van de Statenzaal of digitaal volgen via www.gelderland.nl/Statenlive. Via deze link zijn ook alle bijbehorende stukken te raadplegen.

Over Provinciale Staten 
Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...