Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provinciale Staten nemen in Statenvergadering besluit over N315

Geschreven: 08-05-2024
Provinciale Staten nemen in Statenvergadering besluit over N315

ARNHEM - Provinciale Staten (PS) houden op woensdag 15 mei 2024 een besluitvormende Statenvergadering. Op de agenda staan onder meer het inpassingsplan N315 en agendaverzoeken over dierwaardigheid en staatssteun.

Veiligere inrichting en versterking natuur en landschap N315
Gedeputeerde Staten vragen PS om het inpassingsplan N315 Doetinchem-Ruurlo (gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem) definitief vast te stellen. De maatregelen uit dit inpassingsplan moeten zorgen voor een veiligere weginrichting en versterking van natuur en landschap. Om de meningen, zorgen en ideeën van inwoners te horen, organiseerden PS op woensdag 17 april een hoorzitting. In de Statenvergadering van 15 mei besluiten PS over vaststelling van het inpassingsplan.

Dierwaardigheid en staatssteun
Op verzoek van verschillende fracties lieten Provinciale Staten zich de afgelopen weken nader informeren over 2 onderwerpen: dierwaardigheid in het Vitaal Landelijk Gebied Gelderland (VLGG) en de toepassing van staatssteunregels in de provinciale context. Ook gingen fracties met het college en met elkaar in gesprek. Die bespreking bood voldoende aanleiding om de onderwerpen te agenderen voor de Statenvergadering van 10 april. Dan hebben PS de mogelijkheid zich uit te spreken over deze onderwerpen.

Andere onderwerpen
Er staat meer op de agenda. Zo besluiten PS over de Zienswijzeprocedure wijziging gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst De Vallei en over Wijzigen regeling Hollandse Waterlinies. Ook neemt Statenlid Elrie Bakker-Derks afscheid en installeert de commissaris van de Koning een opvolger.

Volg de Statenvergadering
Publiek kan de Statenvergadering van woensdag 15 mei – die om 09.30 uur begint – bijwonen vanaf de publieke tribune van de Statenzaal of digitaal volgen via www.gelderland.nl/Statenlive. Via deze link zijn ook alle bijbehorende stukken te raadplegen.

Over Provinciale Staten 
Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...