Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Provinciale Staten besluiten over Jaarstukken, klimaat en participatie

Geschreven: 06-06-2024
Provinciale Staten besluiten over Jaarstukken, klimaat en participatie

ARNHEM - Provinciale Staten houden op woensdag 12 juni 2024 een besluitvormende Statenvergadering. Op de agenda staan onder meer de Jaarstukken, de Kadernotitie Klimaat en de Participatieverordening.

Verantwoording over resultaten
Met de Jaarstukken leggen Gedeputeerde Staten (GS) beleidsmatig en financieel verantwoording af aan Provinciale Staten (PS). Ze laten zien wat er van de plannen voor 2023 is uitgevoerd, waar de inkomsten vandaan kwamen en waar het geld aan is uitgegeven. PS hebben het geld beschikbaar gesteld. Daarom moeten de Staten de provinciale uitgaven controleren. Op 12 juni nemen PS een besluit over de Jaarstukken.

Nieuwe kaders voor klimaatbeleid
PS besluiten over vaststelling van de Kadernotitie Klimaat. Nieuwe kaders zijn nodig, omdat het Gelderse klimaatbeleid is veranderd door het coalitieakkoord ‘Gewoon doen’. De doelen om de uitstoot te verminderen zijn hetzelfde gebleven, maar de manier om deze doelen te bereiken is anders. De Kadernotitie Klimaat legt de basis voor de nieuwe aanpak, met meer aandacht voor problemen zoals netcongestie en ruimte voor onderzoek naar kernenergie.

Vertalen participatie-aanpak naar regels
In de aanpak ‘Meedoen met provincie Gelderland’ staat hoe de provincie inwoners wil betrekken bij het maken en uitvoeren van plannen. De Participatieverordening Gelderland legt die aanpak vast in regels. Het college vraagt PS nu om de verordening vast te stellen. Dat is de laatste stap in de actualisatie van het participatiebeleid.

Andere onderwerpen
Er staat meer op de agenda. Zo besluiten Provinciale Staten over de inpassing van landbouwpasseerhavens bij de N318, het wijzigen van de gemeenschappelijke regelingen van omgevingsdiensten en de benoeming van de voorzitter van de Commissie Regionaal Overleg (CRO) Teuge.

Volg de Statenvergadering
Publiek kan de Statenvergadering van woensdag 12 juni bijwonen vanaf de publieke tribune van de Statenzaal of digitaal volgen via www.gelderland.nl/Statenlive. Via deze link zijn ook alle bijbehorende stukken te raadplegen.

Over Provinciale Staten 
Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...