Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Prinses Margriet opent nieuwe publiekspresentatie kasteel Ammersoyen

Geschreven: 05-04-2024
Prinses Margriet opent nieuwe publiekspresentatie kasteel Ammersoyen

AMMERZODEN - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opende donderdagmiddag (4-4) de nieuwe publiekspresentatie op kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. Deze presentatie staat in het teken van de middeleeuwen, met name de onbekende kant van dit tijdperk.

De prinses verbrak het zegel van de deur naar de restanten van de kapel van het kasteel als symbolische openingshandeling. 

Presentatie
Deze nieuwe publiekspresentatie laat de bekende maar vooral ook de minder bekende kant zien van de middeleeuwen. Na jaren van voorbereiding is het kasteel, met een recent aangelegde kruiden- en hoptuin, gereed om deze rijke geschiedenis te delen met het publiek.

De publiekspresentatie heeft als uitgangspunt de archeologische collectie van scherven die in de slotgracht is gevonden. Ook werd de brouwoven die onder de vloer van de kelder verborgen lag, blootgelegd.

Ook is er een schervenlab waar bezoekers onder archeologische begeleiding van vrijwilligers zelf scherven in elkaar kunnen puzzelen. 

Een eer
"Het was een eer om Prinses Margriet te mogen verwelkomen,” zegt Michel van Maarseveen, directeur-bestuurder van Geldersch Landschap & Kasteelen. “Haar aanwezigheid onderstreept het belang van cultureel erfgoed en de waarde van het behoud en de beleving ervan. We zijn verheugd om bezoekers van alle leeftijden vanaf nu te kunnen verwelkomen om de middeleeuwen op Ammersoyen te ervaren.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Ammerzoden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...