Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Presentatie lespakket ‘Leven in vrijheid

Geschreven: 06-03-2024
Presentatie lespakket ‘Leven in vrijheid

OSS - Leven in vrijheid betekent dat je mag denken, zeggen en doen wat je zelf wilt, waarbij je ook respect hebt voor andermans mening. Met alle ontwikkelingen in de wereld krijgt het begrip vrijheid opnieuw betekenis. Het is daarom goed om stil te staan bij het verleden.

In Oss willen we dit doen door stil te staan bij ons eigen oorlogsverleden en wat de Joodse Gemeenschap is aangedaan. Om het verhaal te bewaren hebben het Stadsarchief Oss, Struikelstenen Oss en enkele leerkrachten een speciaal lespakket gemaakt voor basis- en voortgezet onderwijs. Het lespakket heet ‘De Joodse gemeenschap in Oss’. Het wordt dinsdag 12 maart aangeboden aan Osse scholen en leerlingen door wethouder Kees van Geffen. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans opent de bijeenkomst en er is een presentatie door Sia Mozes en Miel Andriesse. Iedereen is van harte welkom om hierbij te zijn. De bijeenkomst begint om 14.45 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanmelden kan via Kabinetszaken@oss.nl


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...