Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Prachtige expositie in Sint-Jan schijnt licht op Johannes de Doper Waalwijk

Geschreven: 19-06-2023
Prachtige expositie in Sint-Jan schijnt licht op Johannes de Doper Waalwijk

In de Waalwijkse Sint-Jan de Doperkerk is vanaf 24 juni tot begin september een interessante expositie te zien, samengesteld door de Vrienden van Sint-Jan. De tentoonstelling werpt licht op het leven en werk van Johannes de Doper, aan de hand van fraaie reproducties van wereldberoemde schilderijen. Elk kunstwerk is van een heldere toelichting voorzien. De expositie is te bezoeken gedurende de komende zomermaanden tijdens de openingsuren van de Sint-Jan, elke woensdag- tot en met zondagmiddag. De entree is gratis.

Johannes de Doper

Al sinds het begin van de 13e eeuw is de persoon van Johannes de Doper onafgebroken verbonden met de geschiedenis van de Langstraat. Niet alleen de bekende koepelkerk in het Waalwijkse centrum draagt zijn naam; in de hele regio zijn veel kerken toegewijd aan hem. Hij wordt dan ook beschouwd als één van de grootste heiligen van de katholieke en orthodoxe kerk. In de tentoonstelling in de Sint-Jan in Waalwijk wordt zijn leven en werk op indrukwekkende wijze in beeld gebracht. Omdat jaarlijks op 24 juni de geboorte van Johannes wordt herdacht (Sint-Jansdag), zal de expositie op deze dag van start gaan.

Expositie

De expositie bestaat uit een zorgvuldig samengestelde selectie van prachtige reproducties van wereldberoemde schilderijen waarop Johannes de Doper de hoofdrol speelt. Denk aan werken van Da Vinci, Bruegel, Caravaggio, Jeroen Bosch en vele anderen. ’s Werelds grootste kunstenaars zijn in de loop der eeuwen geïnspireerd geweest door zijn leven. Niet alleen kunt u bij de tentoonstelling genieten van de schitterende reproducties, bij elk schilderij is ook een heldere toelichting beschikbaar die alle wetenswaardigheden over Johannes de Doper én het kunstwerk op een rij zet. De belangrijkste gebeurtenissen in Johannes’ leven komen zo op boeiende wijze tot leven. Bijvoorbeeld de verhalen rondom zijn geboorte, de doop van Jezus in de Jordaan en zijn prediking. Ook voor ons, mensen van de 21e eeuw, hebben de verhalen van Johannes de Doper veel te zeggen, ook al zijn deze al ruim 2000 jaar oud.

Verder is voor de bezoekers een brochure samengesteld die extra informatie geeft over Johannes de Doper. Iedereen is van harte welkom om deze interessante expositie te komen bezoeken van 24 juni tot en met 3 september, elke woensdag- tot en met zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur in de Sint Jan in Waalwijk. U kunt kosteloos binnenlopen, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...