Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Prachtige expositie in Sint-Jan schijnt licht op Johannes de Doper Waalwijk

Geschreven: 19-06-2023
Prachtige expositie in Sint-Jan schijnt licht op Johannes de Doper Waalwijk

In de Waalwijkse Sint-Jan de Doperkerk is vanaf 24 juni tot begin september een interessante expositie te zien, samengesteld door de Vrienden van Sint-Jan. De tentoonstelling werpt licht op het leven en werk van Johannes de Doper, aan de hand van fraaie reproducties van wereldberoemde schilderijen. Elk kunstwerk is van een heldere toelichting voorzien. De expositie is te bezoeken gedurende de komende zomermaanden tijdens de openingsuren van de Sint-Jan, elke woensdag- tot en met zondagmiddag. De entree is gratis.

Johannes de Doper

Al sinds het begin van de 13e eeuw is de persoon van Johannes de Doper onafgebroken verbonden met de geschiedenis van de Langstraat. Niet alleen de bekende koepelkerk in het Waalwijkse centrum draagt zijn naam; in de hele regio zijn veel kerken toegewijd aan hem. Hij wordt dan ook beschouwd als één van de grootste heiligen van de katholieke en orthodoxe kerk. In de tentoonstelling in de Sint-Jan in Waalwijk wordt zijn leven en werk op indrukwekkende wijze in beeld gebracht. Omdat jaarlijks op 24 juni de geboorte van Johannes wordt herdacht (Sint-Jansdag), zal de expositie op deze dag van start gaan.

Expositie

De expositie bestaat uit een zorgvuldig samengestelde selectie van prachtige reproducties van wereldberoemde schilderijen waarop Johannes de Doper de hoofdrol speelt. Denk aan werken van Da Vinci, Bruegel, Caravaggio, Jeroen Bosch en vele anderen. ’s Werelds grootste kunstenaars zijn in de loop der eeuwen geïnspireerd geweest door zijn leven. Niet alleen kunt u bij de tentoonstelling genieten van de schitterende reproducties, bij elk schilderij is ook een heldere toelichting beschikbaar die alle wetenswaardigheden over Johannes de Doper én het kunstwerk op een rij zet. De belangrijkste gebeurtenissen in Johannes’ leven komen zo op boeiende wijze tot leven. Bijvoorbeeld de verhalen rondom zijn geboorte, de doop van Jezus in de Jordaan en zijn prediking. Ook voor ons, mensen van de 21e eeuw, hebben de verhalen van Johannes de Doper veel te zeggen, ook al zijn deze al ruim 2000 jaar oud.

Verder is voor de bezoekers een brochure samengesteld die extra informatie geeft over Johannes de Doper. Iedereen is van harte welkom om deze interessante expositie te komen bezoeken van 24 juni tot en met 3 september, elke woensdag- tot en met zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur in de Sint Jan in Waalwijk. U kunt kosteloos binnenlopen, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis

Ik ben Andries Korthuis, geboren Groninger op 17-08-1965. 

Na wat oefenen op mijn ...

Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

aterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de ...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...