Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Portretten David Bailly weer terug op Ammersoyen Ammerzoden

Geschreven: 27-07-2023
Portretten David Bailly weer terug op Ammersoyen Ammerzoden

Ze zijn weer terug, de teee portretten van David Bailly op Kasteel Ammersoyen. 'We zijn blij dat de portretten weer in het kasteel zijn!'

Onlangs werden de schilderijen weer teruggehangen in de Ridderzaal. Deze twee portretten, en nog twee van Kasteel Cannenburch, maakten deel uit van de tentoonstelling over David Bailly in de Lakenhal.

Van 10 maart tot 2 juli 2023 exposeerde het Museum De Lakenhal in Leiden voor het eerst met een overzichtstentoonstelling rond het werk van Bailly.

Portretten
De portretten die op Ammersoyen zijn te zien, waren voorheen bekend als Jacob Kelffken en Christina van Berck (de ouders van Johan Kelffken (1583-1652). Recent onderzoek wees echter uit dat het de ouders van Clara van Bronckhorst (1583-1652) zijn, de tweede vrouw van Johan, en daarmee de schoonouders van Johan.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Ammerzoden te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...