Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Politiek Zaltbommel wil onderzoek naar bestuurlijk functioneren

Geschreven: 06-06-2024
Politiek Zaltbommel wil onderzoek naar bestuurlijk functioneren

ZALTBOMMEL - De fracties van CDA, GroenLinks, D66 en SP doen een gezamenlijke oproep voor een extern onderzoek naar de bestuurskracht in Zaltbommel. In de raadsvergadering (13-6) dienen deze partijen hiervoor een motie in. Het onderzoek moet helderheid geven over het functioneren van de gemeente: wat gaat er goed, en - vooral - wat moet er beter. 

‘Het is al lange tijd onrustig in het gemeentebestuur van Zaltbommel en er is weinig voortgang op belangrijke dossiers. De huidige bestuurlijke crisis met het vertrek van de burgemeester is dan ook hét moment om een bestuurskrachtonderzoek te starten’, aldus Hein de Kort (CDA).

Frits van der Schans (GroenLinks) heeft al vaker uitgesproken dat een onderzoek nodig is. ‘Alléén door onafhankelijk te laten onderzoeken wat er aan de hand is krijgen we een goed beeld van wat er moet veranderen’.

Joost Drijvers (D66) vult aan: ‘Maasdriel heeft dit al laten doen en daar zijn nuttige zaken naar boven gekomen. Zo’n onderzoek moet voor Zaltbommel ook gewoon gebeuren.’

Voor Stef Dingemans (SP) is het tijd voor actie. ‘Het openbaar bestuur krijgt een onvoldoende in het recente onderzoek "raadpleging maatschappelijke thema’s Bommelerwaard’’. Deze zorgen horen wij ook steeds terug in gesprekken met de mensen op straat.’

Wordt dus vervolgd.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...