Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Politie waarschuwt opnieuw voor fraudeurs die actief zijn

Geschreven: 03-06-2024
Politie waarschuwt opnieuw voor fraudeurs die actief zijn

BOMMELERWAARD - Wie achterliggende dagen gebeld werd door 'de politie' met de vraag om de pinpas en de pincode af te geven, is gebeld door fraudeurs.

Maar ook: werd een code afgesproken die u moet opgegeven als de pinpas wordt opgehaald aan de deur? Of is er gevraagd om sieraden af te geven?' Als dat zo is, zijn dat zogenaamde ‘nepagenten’.

Oplichters
De afgelopen tijd kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van babbeltrucs door nepagenten. Zij deden zich de afgelopen dagen op verschillende plaatsen telefonisch voor als politieagenten, maar in werkelijkheid hadden mensen te maken met oplichters. In enkele gevallen is het de daders ook gelukt om buit te maken. Aldus politie Bommelerwaard.

Tips
De politie waarschuwt niet alleen, maar geeft ook een aantal tips:
- "Laat een ‘bankmedewerker’, ‘agent’ of zogenaamde medewerker van een overheidsinstantie nooit uw geld overmaken naar een andere rekening. Doe dit ook niet zelf als de ‘medewerker’ dat aan u vraagt. Uw bank, de politie of een overheidsinstantie zal u namelijk nooit vragen om uw geld over te maken.

- Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank, de politie of overheidsinstantie. Bel en vraag of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. U kunt ook altijd uw bankkantoor of het politiebureau bezoeken en uw ervaring delen.

- Deel nooit uw pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit uw bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen. Geef ook nooit uw sieraden af.

- Politieagenten kunnen zich altijd legitimeren. Wanneer u de situatie niet vertrouwd sluit u de deur en belt u de politie."

Melden
Wie iemand aan de lijn krijgt of aan de deur met zo’n verzoek, moet direct ophangen of snel de deur dichtdoen en de politie bellen via 112. 'Bent u onlangs slachtoffer geworden van deze babbeltruc? Dan kunt u ook contact met de politie opnemen via 0900 8844.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...