Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Politie toont beelden relschoppers jaarwisseling Hedel

Geschreven: 04-04-2024
Politie toont beelden relschoppers jaarwisseling Hedel

HEDEL - De politie toont donderdag (4-4) herkenbare beelden van verdachten die zich tijdens de jaarwisseling in Hedel misdroegen. Dat alles is te zien in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict. Het onderzoeksteam hoopt dat deze verdachten herkend worden.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden heeft in de afgelopen maanden niet stilgelegen. Zo vonden metingen plaats in Hedel in de omgeving van de Kasteellaan. Het Expertteam Visualisatie en Reconstructie heeft een driedimensionale registratie gemaakt om de ruimtelijke situatie in kaart te brengen. Deze visualisatie wordt gebruikt om de toedracht van de incidenten en het geweld tegen de hulpverleners in beeld te brengen.
Daarnaast zijn er inbeslaggenomen telefoons onderzocht na eerdere zoekingen in Hedel, Zaltbommel, Uden, Krimpen aan de IJssel, Soest en Ermelo. Er is uitgebreid buurtonderzoek gedaan en geflyerd om te zoeken naar getuigen en camerabeelden.
Op 26 maart is een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 24 jaar uit Zaltbommel. Hij is inmiddels heengezonden, maar is nog wel verdachte. Er zitten daarnaast nog twee verdachten vast die begin dit jaar al werden aangehouden.

Informatie over relschoppers
Het is begrijpelijk dat men misschien een drempel ervaart om informatie door te geven. De politie: 'Misschien weet u het niet zeker, maar heeft u wel een vermoeden. Of misschien wilt u absoluut niet dat iemand erachter komt dat de informatie van u komt. Anoniem tippen is dan een goede optie. Via Meld Misdaad Anoniem (M.) kunt u zowel telefonisch als online informatie doorgeven zonder iets over uzelf te delen.'

Weloverwogen getoond
De verdachten komen nu zo’n drie maanden na de jaarwisseling herkenbaar in beeld. Het tonen van herkenbare beelden wordt als een zwaar opsporingsmiddel gezien. Dat mag niet zomaar ingezet worden. Er moet eerst gekeken worden naar andere manieren waarop de verdachten herkend kunnen worden. Daarna toetst de officier van justitie of het kan volgens de Aanwijzing Opsporingsberichtgeving.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...