Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Pieter van Maaren treedt terug als burgemeester van Zaltbommel

Geschreven: 23-05-2024
Pieter van Maaren treedt terug als burgemeester van Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Pieter van Maaren treedt per 1 augustus 2024 terug als burgemeester van Zaltbommel. Dag zijn het presidium van Zaltbommel en burgemeester Van Maaren zijn overeengekomen. Hiermee wordt het belang van de gemeente Zaltbommel volgens hen het beste gediend.

In het presidium, het overlegorgaan van de gemeenteraad, zijn alle fracties vertegenwoordigd; alle fractievoorzitters nemen deel aan dit overleg. De burgemeester en het presidium zijn daarbij overeengekomen dat de burgemeester tot 1 augustus aanblijft.

Burgemeester van Maaren: “De afgelopen vijf jaar heb ik me met enthousiasme ingezet voor de gemeente Zaltbommel. Met veel plezier heb ik een bijdrage geleverd aan onze mooie gemeente. De invulling van het burgemeesterschap van deze prachtige gemeente heb ik als een eer ervaren.
De afgelopen periode ben ik op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Dat is niet goed voor het openbaar bestuur, de gemeente Zaltbommel en voor mijzelf. Ik ben een burgemeester die zich richt op goede relaties. Dat is mijn karakter en ik wil dicht bij mijzelf blijven. Voor mij staat het zoeken van de verbinding altijd voorop en dat is nu niet meer mogelijk. Ik heb en houd een warm hart voor Zaltbommel en haar inwoners. Ik zal zorgdragen voor een goed burgemeesterschap tot mijn opvolger aantreedt.”

Vertrouwenscommissie
Er wordt momenteel een vertrouwenscommissie ingericht. De commissaris van de Koning gaat zich samen met de commissie inzetten voor een spoedig vervolg van de invulling van het burgemeestersambt in Zaltbommel. Hierbij houdt de commissie het college, de ambtelijke organisatie en de inwoners van Zaltbommel op de hoogte van de uitkomsten.  

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Flitsfeitje Earth, Wind & Fire van September

Ah, "September", het veel gedraaide nummer op feesten en partijen met de vrolijke intro! En dat terwijl het oorspronkelijk slechts een B-kantje was. Het nummer uit 1978 was een track van hun verzamelaar "The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 1".
Oprichter Maurice White was behoorlijk in...

Victor van Kessel beëdigd als raadslid van gemeente Maasdriel

KERKDRIEL - Tijdens de raadsvergadering van donderdag (13-6) is Victor van Kessel door burgemeester Geurts beëdigd als nieuw gemeenteraadslid van de gemeente Maasdriel. Hij neemt de plaats in van Jelmer aan den Toorn, die ontslag nam omdat het raadslidmaatschap niet meer was te combineren me...

Rode Kruis helpt waterschappen bij calamiteiten

BOMMELERWAARD - Bij dreigende of daadwerkelijke noodsituaties kunnen zeven Nederlandse waterschappen voortaan Ready2Help inschakelen, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Bij hoogwater kunnen Ready2Helpers bijvoorbeeld helpen bij het leggen van zandzakken of het informeren van bewoners. Ook ...