Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

persbericht subsidie versnelling woningbouw Stationskwartier Ravenstein

Geschreven: 20-06-2024
persbericht subsidie versnelling woningbouw Stationskwartier Ravenstein

OSS - De gemeente Oss ontvangt opnieuw subsidie van het Rijk om woningbouw in het Stationskwartier in Ravenstein mogelijk te maken. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties bekend gemaakt. Het gaat om een zogenoemde woningbouwimpuls (wbi) van 1,8 miljoen euro.

Twee jaar geleden ontving de gemeente ook al een subsidie voor de versnelling van woningbouw in het Stationskwartier. Toen ging het om een bedrag van 4 miljoen euro (incl. btw). De subsidie zetten we in om een financieel haalbaar plan te realiseren. Onderdeel hiervan is een ongelijkvloerse oversteek van het spoor voor langzaam verkeer, in de vorm van een passerelle of een tunnel. Deze is nodig om woningbouw aan de noordkant van de spoorlijn mogelijk te maken.

Grote investering

Wethouder Sidney van den Bergh: “We willen graag betaalbare woningen bouwen in Ravenstein. Maar dat is lastig als we in datzelfde gebied een dure oversteek moeten aanleggen. Met deze bijdrage van het Rijk wordt de gemeentelijke investering lager en komt een haalbaar plan met veel betaalbare woningen weer een stap dichterbij. En dat is mooi, want Ravenstein zit daar al lang op te wachten.”

In totaal moeten in het Stationskwartier 330 woningen komen. Ruim tweederde deel daarvan valt in de categorie betaalbare huur en koop. Het grootste deel van de 330 woningen komt in de Bendelaar, het gebied aan de noordkant van het spoor. Ook op de plek waar nu nog het sportpark ligt, zijn woningen gepland.

Planning

Als alles volgens planning verloopt, wordt het bestemmingsplan voor het Stationskwartier eind dit jaar ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...