Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Paradepraat, de podcast van de Brabantsedag Heeze

Geschreven: 07-08-2023
 Paradepraat, de podcast van de Brabantsedag Heeze

Podcast Paradepraat duikt in de wereld van muziek bij de Brabantsedag

De Brabantsedag, hét jaarlijkse culturele hoogtepunt in het zuiden van Nederland, neemt luisteraars mee op een betoverende reis door de wereld van muziek met de meest recente en intrigerende aflevering van hun podcast, Paradepraat. Deze fonkelnieuwe episode werpt een bijzondere blik op de onafscheidelijke band tussen muziek en de parade, en brengt de rijke geschiedenis van muzikale beleving tot leven.

Paradepraat biedt een ontdekkingstocht door het muzikale landschap dat al 63 jaar lang de Brabantsedag verrijkt. Gastheer Frank Ikink gaat in gesprek met Dirk van Gaal en Will Vermeer om te ontrafelen hoe muziek de ziel van de parade vormt, welke iconische melodieën door de jaren heen hebben geschitterd en welke onuitwisbare indruk ze hebben achtergelaten.

"Muziek is de kloppende hartslag van de parade," stelt Dirk van Gaal, wagenbouwer bij een van de bouwgroepen van de Brabantsedag. "Het geeft de parade niet alleen een ziel, maar gidst ook deelnemers en toeschouwers door wat zij zien tijdens de parade. In deze podcast delen we verhalen over de uitdagingen die we tegenkomen bij het vinden van de perfecte klanken."

De podcastaflevering zit boordevol boeiende anekdotes over de meest onvergetelijke muzikale composities die de parade hebben verrijkt. Hierdoor wordt de blijvende impact van deze melodieën op het publiek duidelijk belicht. Luisteraars krijgen zelfs de kans om enkele van deze bijzondere fragmenten te beluisteren, waardoor de levendigheid en veelzijdigheid van de parade tot leven komen.

Paradepraat heeft een warme plek veroverd in de harten van Brabantsedag-fans en cultuurliefhebbers over de hele wereld. Hoewel de meeste luisteraars uit Nederland komen, weet de podcast ook internationaal interesse te wekken. De podcast werpt een uniek licht op de verborgen wereld achter de parade en brengt luisteraars dichter bij de creatieve geesten en visionaire artiesten die dit bijzondere evenement tot leven brengen.

Extra credits voor deze podcast-aflevering gaan naar radiomaker Koen van der Vorst, die ook de montage van de andere Paradepraat-Podcasts verzorgt. 

Luister aflevering 6 van Paradepraat op Spotify (zoek op Paradepraat) of luister via de website van de Brabantsedag: www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...