Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Paradepraat, de podcast van de Brabantsedag Heeze

Geschreven: 07-08-2023
 Paradepraat, de podcast van de Brabantsedag Heeze

Podcast Paradepraat duikt in de wereld van muziek bij de Brabantsedag

De Brabantsedag, hét jaarlijkse culturele hoogtepunt in het zuiden van Nederland, neemt luisteraars mee op een betoverende reis door de wereld van muziek met de meest recente en intrigerende aflevering van hun podcast, Paradepraat. Deze fonkelnieuwe episode werpt een bijzondere blik op de onafscheidelijke band tussen muziek en de parade, en brengt de rijke geschiedenis van muzikale beleving tot leven.

Paradepraat biedt een ontdekkingstocht door het muzikale landschap dat al 63 jaar lang de Brabantsedag verrijkt. Gastheer Frank Ikink gaat in gesprek met Dirk van Gaal en Will Vermeer om te ontrafelen hoe muziek de ziel van de parade vormt, welke iconische melodieën door de jaren heen hebben geschitterd en welke onuitwisbare indruk ze hebben achtergelaten.

"Muziek is de kloppende hartslag van de parade," stelt Dirk van Gaal, wagenbouwer bij een van de bouwgroepen van de Brabantsedag. "Het geeft de parade niet alleen een ziel, maar gidst ook deelnemers en toeschouwers door wat zij zien tijdens de parade. In deze podcast delen we verhalen over de uitdagingen die we tegenkomen bij het vinden van de perfecte klanken."

De podcastaflevering zit boordevol boeiende anekdotes over de meest onvergetelijke muzikale composities die de parade hebben verrijkt. Hierdoor wordt de blijvende impact van deze melodieën op het publiek duidelijk belicht. Luisteraars krijgen zelfs de kans om enkele van deze bijzondere fragmenten te beluisteren, waardoor de levendigheid en veelzijdigheid van de parade tot leven komen.

Paradepraat heeft een warme plek veroverd in de harten van Brabantsedag-fans en cultuurliefhebbers over de hele wereld. Hoewel de meeste luisteraars uit Nederland komen, weet de podcast ook internationaal interesse te wekken. De podcast werpt een uniek licht op de verborgen wereld achter de parade en brengt luisteraars dichter bij de creatieve geesten en visionaire artiesten die dit bijzondere evenement tot leven brengen.

Extra credits voor deze podcast-aflevering gaan naar radiomaker Koen van der Vorst, die ook de montage van de andere Paradepraat-Podcasts verzorgt. 

Luister aflevering 6 van Paradepraat op Spotify (zoek op Paradepraat) of luister via de website van de Brabantsedag: www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...