Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Paradepraat, de podcast van de Brabantsedag Heeze

Geschreven: 07-08-2023
 Paradepraat, de podcast van de Brabantsedag Heeze

Podcast Paradepraat duikt in de wereld van muziek bij de Brabantsedag

De Brabantsedag, hét jaarlijkse culturele hoogtepunt in het zuiden van Nederland, neemt luisteraars mee op een betoverende reis door de wereld van muziek met de meest recente en intrigerende aflevering van hun podcast, Paradepraat. Deze fonkelnieuwe episode werpt een bijzondere blik op de onafscheidelijke band tussen muziek en de parade, en brengt de rijke geschiedenis van muzikale beleving tot leven.

Paradepraat biedt een ontdekkingstocht door het muzikale landschap dat al 63 jaar lang de Brabantsedag verrijkt. Gastheer Frank Ikink gaat in gesprek met Dirk van Gaal en Will Vermeer om te ontrafelen hoe muziek de ziel van de parade vormt, welke iconische melodieën door de jaren heen hebben geschitterd en welke onuitwisbare indruk ze hebben achtergelaten.

"Muziek is de kloppende hartslag van de parade," stelt Dirk van Gaal, wagenbouwer bij een van de bouwgroepen van de Brabantsedag. "Het geeft de parade niet alleen een ziel, maar gidst ook deelnemers en toeschouwers door wat zij zien tijdens de parade. In deze podcast delen we verhalen over de uitdagingen die we tegenkomen bij het vinden van de perfecte klanken."

De podcastaflevering zit boordevol boeiende anekdotes over de meest onvergetelijke muzikale composities die de parade hebben verrijkt. Hierdoor wordt de blijvende impact van deze melodieën op het publiek duidelijk belicht. Luisteraars krijgen zelfs de kans om enkele van deze bijzondere fragmenten te beluisteren, waardoor de levendigheid en veelzijdigheid van de parade tot leven komen.

Paradepraat heeft een warme plek veroverd in de harten van Brabantsedag-fans en cultuurliefhebbers over de hele wereld. Hoewel de meeste luisteraars uit Nederland komen, weet de podcast ook internationaal interesse te wekken. De podcast werpt een uniek licht op de verborgen wereld achter de parade en brengt luisteraars dichter bij de creatieve geesten en visionaire artiesten die dit bijzondere evenement tot leven brengen.

Extra credits voor deze podcast-aflevering gaan naar radiomaker Koen van der Vorst, die ook de montage van de andere Paradepraat-Podcasts verzorgt. 

Luister aflevering 6 van Paradepraat op Spotify (zoek op Paradepraat) of luister via de website van de Brabantsedag: www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Dick Westerdijk
Dick Westerdijk
Dick Westerdijk

In de vrijdag aflevering van Club 23 de leukste muziek en ook Dick draait voor je de wat lan...

Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...