Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Opvang Oekraïense vluchtelingen verlengd tot april 2025 Kerkdriel

Geschreven: 29-11-2023
Opvang Oekraïense vluchtelingen verlengd tot april 2025 Kerkdriel

De Oekraïense bewoners die op EuroParcs aan de Maas verblijven kunnen daar voorlopig blijven wonen. In overleg met EuroParcs aan de Maas besloot de gemeente Maasdriel de opvang te verlengen tot 1 april 2025.

Dit ziet de gemeente in het verlengde vahet besluit van de regering om de opvangmaatregelen tot die datum te verlengen omdat het einde van de oorlog in Oekraïne nog niet in zicht is.

Baan
Sinds maart 2022 verblijven ongeveer 300 Oekraïense vluchtelingen bij EuroParcs aan de Maas in Kerkdriel. De meeste bewoners hebben inmiddels een baan en draaien mee in de maatschappij. De leerplichtige kinderen gaan naar school en volgen specifiek taalonderwijs.

Afspraken
De gemeenten in de regio spraken af allemaal hun steentje bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen. Door de opvang in Maasdriel op EuroParcs te regelen, worden geen woningen aan de markt onttrokken. Naast de Oekraïners op EuroParcs aan de Maas worden nog circa zestien Oekraïners bij mensen thuis opgevangen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...