Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Oplevering elektrische veerboten opnieuw vertraagd Gorinchem

Geschreven: 13-11-2023
Oplevering elektrische veerboten opnieuw vertraagd Gorinchem

De twee nieuwe elektrische veren,  Gorinchem XII en Altena VI, hebben te kampen met technische problemen. Als alles volgens de huidige planning zou verlopen, zouden de veren begin januari 2024 gaan varen tussen Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam, Slot Loevestein en Fort Vuren. Maar het is nog maar de vraag of de schepen per 1 januari 2024 opgeleverd worden.

Op 15 december 2021 werd gestart met de bouw,. Op 28 juni 2023 werden de twee elektrische schepen gedoopt. Door Corona en later de oorlog in Oekraïne startte het project onder moeilijke omstandigheden. Hierdoor werd de oorspronkelijke opleverdatum van 1 januari 2023 geschrapt. Het contract werd toen aangepast naar 1 juli 2023. Ook deze datum bleek niet  haalbaar.

Stroomvoorziening
Doordat de stroomvoorziening op Buiten de Waterpoort in Gorinchem pas per 1 juli 2023 operationeel werd, had de werf heeft daardoor onvoldoende tijd om de benodigde testen uit te kunnen voeren.

Na de vertraagde start van de testperiode blijken er nu in het schip en systeem nog diverse moeilijkheden te zitten die een snelle oplevering op dit moment in de weg staan.

Verwachte opleverdatum 
In overleg met de werf zijn twee scenario’s ontwikkeld voor de verwachte oplevering van het integrale systeem voor elektrisch varen. Gemeente Altena laat de gemeenteraad weten: ‘Zoals aangegeven, is het project gestart in een moeilijke periode. In het project zijn bovendien vele onderaannemers en leveranciers betrokken die tegen dezelfde moeilijkheden aanlopen. Daarnaast is het integrale systeem voor elektrisch varen voor de drie participerende gemeenten een hoogst innovatief project met technische uitdagingen. Wij hebben er met de werf nog goed vertrouwen in dat ook voor de huidige moeilijkheden oplossingen bestaan die ertoe gaan leiden dat er begin volgend jaar elektrisch gevaren zal worden.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Gorinchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...