Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Oplevering elektrische veerboten opnieuw vertraagd Gorinchem

Geschreven: 13-11-2023
Oplevering elektrische veerboten opnieuw vertraagd Gorinchem

De twee nieuwe elektrische veren,  Gorinchem XII en Altena VI, hebben te kampen met technische problemen. Als alles volgens de huidige planning zou verlopen, zouden de veren begin januari 2024 gaan varen tussen Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam, Slot Loevestein en Fort Vuren. Maar het is nog maar de vraag of de schepen per 1 januari 2024 opgeleverd worden.

Op 15 december 2021 werd gestart met de bouw,. Op 28 juni 2023 werden de twee elektrische schepen gedoopt. Door Corona en later de oorlog in Oekraïne startte het project onder moeilijke omstandigheden. Hierdoor werd de oorspronkelijke opleverdatum van 1 januari 2023 geschrapt. Het contract werd toen aangepast naar 1 juli 2023. Ook deze datum bleek niet  haalbaar.

Stroomvoorziening
Doordat de stroomvoorziening op Buiten de Waterpoort in Gorinchem pas per 1 juli 2023 operationeel werd, had de werf heeft daardoor onvoldoende tijd om de benodigde testen uit te kunnen voeren.

Na de vertraagde start van de testperiode blijken er nu in het schip en systeem nog diverse moeilijkheden te zitten die een snelle oplevering op dit moment in de weg staan.

Verwachte opleverdatum 
In overleg met de werf zijn twee scenario’s ontwikkeld voor de verwachte oplevering van het integrale systeem voor elektrisch varen. Gemeente Altena laat de gemeenteraad weten: ‘Zoals aangegeven, is het project gestart in een moeilijke periode. In het project zijn bovendien vele onderaannemers en leveranciers betrokken die tegen dezelfde moeilijkheden aanlopen. Daarnaast is het integrale systeem voor elektrisch varen voor de drie participerende gemeenten een hoogst innovatief project met technische uitdagingen. Wij hebben er met de werf nog goed vertrouwen in dat ook voor de huidige moeilijkheden oplossingen bestaan die ertoe gaan leiden dat er begin volgend jaar elektrisch gevaren zal worden.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Gorinchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...