Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Open middag voor behoud kerk Heerewaarden

Geschreven: 30-06-2023
Open middag voor behoud kerk Heerewaarden

Zondag (2-7) is er een open middag in het kerkgebouw Hogestraat 20 in Heerewaarden. De opzet van de middag is het verzamelen van ideeën...

Deze wordt georganiseerd door de plaatselijke commissie in Heerewaarden die onderzoekt of het gebouw blijvend een functie kan vervullen voor de Heerewaardense dorpsgemeenschap.

Eerder is besloten dat de kerk verkocht wordt. De commissie, zeven man sterk, wil zich inzetten om de kerk voor alle Heerewaardenaren te behouden. Als men eigenaar, of mede-eigenaar, kan worden, kunnen talloze activiteiten georganiseerd worden in de kerk die een belangrijk stuk geschiedenis vertegenwoordigd van het dorp.

Meedenken
In die reden wordt iedereen uitgenodigd om 'mee te denken' en worden alle suggesties geïnventariseerd. Er zal die middag een programma zijn met spelletjes, mensen kunnen op het orgel spelen en er wordt gedacht over een fotowedstrijd. 

Te klein
Het godshuis wordt van de hand gedaan omdat de protestantse Tweestromengemeente te klein is om twee kerkgebouwen ‘in de been te houden’. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Heerewaarden te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...