Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Open Kerkendag Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 18-05-2023
Open Kerkendag Sint-Jan Waalwijk

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, vindt de landelijke Open Kerkendag weer plaats. Veel kerkgebouwen, vaak ware schatkamers van architectuur en kunst, zetten dan hun deuren open voor het publiek. Ook de Sint-Jan de Doper in Waalwijk neemt hier aan deel. De kerk is die middag open van 13:30-16:30 uur. Deze derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur.

Veel moois te zien

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze prachtige façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van schatkamers kunt spreken. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. Dat is de uitnodiging van de Open Kerkendag. Zo ook de Sint-Jan de Doperkerk in Waalwijk: kom binnen Jan en verbaas je over al dat moois. De voorgaande edities was er een grote deelname uit de provincies Noord-Brabant en Zeeland, maar dit jaar zijn ook in veel andere provincies kerken geopend.

Waarom een Open Kerkendag?

De landelijke Open Kerkendag is in het leven geroepen om het grote culturele,- historische en maatschappelijke belang van de kerkgebouwen onder de aandacht te brengen. Deze gebouwen behoren tot ons belangrijkste cultuurbezit. De toekomst van het Nederlands religieus erfgoed staat echter onder druk door het afnemend kerkbezoek, maar ook recente ontwikkelingen met betrekking tot de energiecrisis maken dat steeds meer kerkgebouwen de deuren sluiten. De landelijke Open Kerkendag wil zoveel mogelijk mensen op een open en ongedwongen manier kennis laten maken met kerkgebouwen.

Alle informatie over deze dag is te vinden op www.openkerkendag.nl. Op deze site kunt u ook gratis het fraaie “Brabants Kerkenboekske” downloaden, waarin mooie routes langs Brabantse kerken opgenomen zijn met een beschrijving van elke kerk.

Van harte welkom

De Sint-Jan in Waalwijk, onderdeel van het Grootste Museum van Nederland, is normaal al elke woensdag- t/m zondagmiddag geopend. Op tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) is de kerk dus extra geopend. Iedereen is van harte welkom tussen 13:30 en 16:30 uur, in het kader van de landelijke Open Kerkendag. De moeite van een bezoek méér dan waard.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Q-koorts in Brakel vastgesteld

BRAKEL - Demissionair minister Piet Adema liet donderdag (25-4) de Tweede Kamer weten dat op een melkschapenbedrijf in Brakel Q-koorts is aangetroffen. Sinds 2016 is dit niet meer voorgekomen.

Adema schrijft in zijn brief dat de Q-koorts tijdens een standaardcontrole werd gevonden ...

Wethouder Wannet opent themajaar Gedrukt in Zutphen

ZUTPHEN - Wethouder cultuur en erfgoed Sjoerd Wannet gaf vandaag (donderdag 25 april) het startsein voor het themajaar 2024 ‘Gedrukt in Zutphen’. Dit deed hij in de Burgerzaal. Daar staat een van vier kleine presentaties die op verschillende plekken met afbeeldingen en objecten elk ee...

Vlaggen voor “25 jaar Maasdriel”

MAASDRIEL - "Hang de vlag uit tijdens ’25 jaar Maasdriel’!" Dat is het motto van de vlaggenschip van de jarige gemeente Maasdriel. Ondertussen zijn decentrale vlaggen ook al op.

Troots op je gemeente en tijdens dit jubileumjaar en dat mag iedereen weten. Daarom hangt bij het...