Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Open Kerkendag Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 18-05-2023
Open Kerkendag Sint-Jan Waalwijk

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, vindt de landelijke Open Kerkendag weer plaats. Veel kerkgebouwen, vaak ware schatkamers van architectuur en kunst, zetten dan hun deuren open voor het publiek. Ook de Sint-Jan de Doper in Waalwijk neemt hier aan deel. De kerk is die middag open van 13:30-16:30 uur. Deze derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur.

Veel moois te zien

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze prachtige façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van schatkamers kunt spreken. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. Dat is de uitnodiging van de Open Kerkendag. Zo ook de Sint-Jan de Doperkerk in Waalwijk: kom binnen Jan en verbaas je over al dat moois. De voorgaande edities was er een grote deelname uit de provincies Noord-Brabant en Zeeland, maar dit jaar zijn ook in veel andere provincies kerken geopend.

Waarom een Open Kerkendag?

De landelijke Open Kerkendag is in het leven geroepen om het grote culturele,- historische en maatschappelijke belang van de kerkgebouwen onder de aandacht te brengen. Deze gebouwen behoren tot ons belangrijkste cultuurbezit. De toekomst van het Nederlands religieus erfgoed staat echter onder druk door het afnemend kerkbezoek, maar ook recente ontwikkelingen met betrekking tot de energiecrisis maken dat steeds meer kerkgebouwen de deuren sluiten. De landelijke Open Kerkendag wil zoveel mogelijk mensen op een open en ongedwongen manier kennis laten maken met kerkgebouwen.

Alle informatie over deze dag is te vinden op www.openkerkendag.nl. Op deze site kunt u ook gratis het fraaie “Brabants Kerkenboekske” downloaden, waarin mooie routes langs Brabantse kerken opgenomen zijn met een beschrijving van elke kerk.

Van harte welkom

De Sint-Jan in Waalwijk, onderdeel van het Grootste Museum van Nederland, is normaal al elke woensdag- t/m zondagmiddag geopend. Op tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) is de kerk dus extra geopend. Iedereen is van harte welkom tussen 13:30 en 16:30 uur, in het kader van de landelijke Open Kerkendag. De moeite van een bezoek méér dan waard.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke vrijdag tussen 15 en 18 ...

Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...