Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Open Erf 25 mei biodiversiteitsambassadeurs Lingewaard en Overbetuwe

Geschreven: 06-05-2024
Open Erf 25 mei biodiversiteitsambassadeurs Lingewaard en Overbetuwe

HUISSEN - Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op afkomen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs.

In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. Ook in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen

Ambassadeurs voor biodiversiteit
De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. De volgende ambassadeurs stellen hun erven open:

  • Marjolein Eeuwes, Bredestraat 93 in Huissen (15.00-17.00 uur). Wat is er te zien en te doen? Van voormalige akker in vijftig jaar tijd en via natuurlijke groei naar een ecologische tuin met hoogstamfruitbomen, takkenrillen, houtsingel, vijver, voedselbos, tiny forest, bloemenweide. En dat allemaal op 1 ha. Ontvangst met koffie/thee, aansluitend rondleiding en ruimte voor vragen en uitwisselen van kennis. Vooraf aanmelden.
  • Victor Mensing en Dirk Visser, locatie is het erf van Aloys Lorkeers (Lingeweitje), kruising van Heldringstraat / Hoofdstraat en Molenstraat aan de rand van Zetten. (13.00-16.00 uur). Wat is er te zien en te doen? Graslandvegetatie, bijenhotel, jonge aanplant van hoogstamfruitbomen en vlinder- en bijenhaag. Informatie over praktijknetwerk en erfinrichting, voorbeeld van ‘niets naar iets’.
    Je kunt zelf rondkijken op het Lingeweitje of doe mee aan een rondleiding door de beheerders Aloys Lorkeers en Annette Willemen. Je kunt dan zien en horen hoe zij een modderige ponyweide omvormden naar een bloemrijk grasland. Verspreid in de gemeente Overbetuwe zijn er meer mensen op deze wijze actief en zij vormen het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui. Aanmelden is bij deze locatie niet nodig.

Aanmelden

Wil je inspiratie opdoen en vind je het leuk om kennis te maken met de ambassadeur? Kom dan naar de Dag van het Open Erf. Meld je vooraf aan bij de ambassadeur in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over de Dag van het Open Erf en de terreinen van de ambassadeurs op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui.

Rivierenland Radio is in Huissen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...