Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs in Buren

Geschreven: 06-05-2024
Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs in Buren

BUREN - op afkomen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs.

In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. Ook in de gemeente Buren. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen

Ambassadeurs voor biodiversiteit
De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. In de gemeente Buren stelt Margot van Engelshoven haar erf aan Prinses Margrietstraat 2 in Rijswijk van 11.00 tot 12.30 uur open. Je wordt ontvangen met een drankje en wat lekkers. Doe mee aan een rondleiding door de grote, meer dan honderd jaar oude hoogstamboomgaard, het voedselbos met poel (gestart in 2020), een volwassen walnotenbosje met daarnaast een grote poel en de sinds de jaren 70 verwilderde perenboomgaard, wat een stukje ‘wilde’ natuur is geworden waarin veel dieren een veilige haven hebben.

Aanmelden

Wil je inspiratie opdoen en vind je het leuk om kennis te maken met de ambassadeur? Kom dan naar de Dag van het Open Erf. Meld je vooraf aan bij de ambassadeur in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over de Dag van het Open Erf en de terreinen van de ambassadeurs op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui.

Inspireren

In Gelderland zijn zo’n veertig ambassadeurs actief die ervaring hebben met het verhogen van biodiversiteit op hun terrein en inwoners uit hun gemeente graag willen inspireren.

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Rivierenland Radio is in Buren te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...