Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Open Erf op 18 en 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs

Geschreven: 02-05-2024
Open Erf op 18 en 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs

ROZENDAAL - Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op afkomen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei, in Winssen kan dat zelfs al een week eerder. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs.

In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. Ook in de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen

Ambassadeurs voor biodiversiteit
De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. De volgende ambassadeurs stellen hun erven open:

  • Jeroen Spitzen, Deijnschestraat 16 in Winssen (LET OP: 18 mei 14.00-16.00 uur). Hij geeft de aftrap een week eerder en opent zijn erf op zaterdag 18 mei. Wat is er te zien en te doen? Rondleidingen om 14.10 uur en 15.10 uur: van kleine vijver in voortuin tot paddenpoel achter in het weiland. Door een mini-bosje langs, groendak op kapschuur, boomgaard en groentetuin richting verruigd weiland met knotwilgen. Ook is er aandacht voor insecten en vogels op zijn terrein zoals groene specht en staartmezen.
  • Han Blok, Roedensestraat 29 in Horssen (10.00-17.00 uur). Wat is er te zien en te doen? Kom kijken naar zo’n twaalf kleine biotoopjes, luister naar zijn verhaal over principes om biodiversiteit te bevorderen en sluit aan bij een rondleiding.
  • Lambert Romijnders, Retstraat 18a in Beneden-Leeuwen (09.30-12.30 uur). Wat is er te zien en te doen? Kruidenrijk grasland en stukken ingezaaid met bloemenmengsel, zo’n 55 hoogstamfruitbomen, een bijenhaag, takkenrillen, nestkasten en een insectenhotel. Kom alles te weten over de steenuilenwerkgroep en de hoogstambrigade. Kijk naar een demonstratie (zomer)snoei, luister naar een imker die komt vertellen over de wilde bijen, maar ook over de honingbij, krijg uitleg over de vingermaaibalk en het sinusmaaien, maak zelf een hooiruiter of sluit aan bij een rondleiding.

Aanmelden

Wil je inspiratie opdoen en vind je het leuk om kennis te maken met de ambassadeur? Kom dan naar de Dag van het Open Erf. Meld je vooraf aan bij de ambassadeur in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over de Dag van het Open Erf en de terreinen van de ambassadeurs op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui.

Inspireren

In Gelderland zijn zo’n veertig  ambassadeurs actief die ervaring hebben met het verhogen van biodiversiteit op hun terrein en inwoners uit hun gemeente graag willen inspireren.

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...