Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Op ontdekkingstocht door de verborgen museumtuin Zutphen

Geschreven: 24-08-2023
Op ontdekkingstocht door de verborgen museumtuin Zutphen

Via de Schelpenpoort betreed je de tuin van Musea Zutphen. Soms lopen bezoekers rechtstreeks door naar de entree van de beide musea. Maar er is ook veel te ontdekken in de tuin. Daarover gaat de workshop De Tekentuin, onder leiding van tuinvrouw Didi en kunstenaar en museumdocent Ineke Metz. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Eerst neemt tuinvrouw Didi de deelnemers mee op ontdekkingstocht. Zij vertelt vol enthousiasme over het ontwerp en onderhoud van de tuin en over de grondlegger J.F. Martinet. Na deze korte introductie met fleurige anekdotes neemt kunstenaar en museumdocent Ineke Metz de groep mee naar de tentoonstelling I’M A BIRD NOW – Edith Meijering (1962-2022). Ook Edith liet zich inspireren door de flora om zich heen en ze ontwikkelde een heel eigen techniek om dat in haar kunst te verwerken.

Geïnspireerd door de tuin en de tentoonstelling gaan de deelnemers samen met Ineke aan de slag. Met diverse technieken en materiaal gaan zij planten en bloemen tekenen en schilderen. Bij mooi weer vindt de workshop plaats in de tuin. Tussendoor is er tijd voor wat lekkers, waar ook het thema in te proeven zal zijn.

De workshop is op zondag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur in de tuin van Musea Zutphen, ’s Gravenhof 4 in Zutphen. Deelname kost 15 euro per persoon. Er zijn twintig plaatsen. Reserveer online: https://museazutphen.nl/tekentuin

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...