Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Op 9 en 10 september Open Monumentendag bij Musea Zutphen

Geschreven: 01-09-2023
Op 9 en 10 september Open Monumentendag bij Musea Zutphen

Met Lego een Hanzestad bouwen, een ‘Hanzepiraat’ tegen het lijf lopen en zien hoe er – ook al in de Hanzetijd – wol werd gesponnen. Museum Henriette Polak en Stedelijk Museum Zutphen, gevestigd in het monumentale stadspaleis Hof van Heeckeren, hebben in het Open Monumentenweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september veel activiteiten gepland. De toegang is voor iedereen het hele weekend gratis.

Op beide dagen tref je ‘levend erfgoed’ aan in het museum: Theun Haveman demonstreert het ambacht spinnen. Natuurlijk neemt hij schapenvachtjes, wol, draad en zijn spinnenwiel mee om het ambacht te laten zien, horen, voelen en ruiken. Marie-José Willems gaat meteen met de gesponnen draad weven.

Hanzepiraat
Op zondag kun je in de Museumtuin nog een bijzondere gast tegen het lijf lopen: ‘Splinter Loeff’. Deze Hanzepiraat heeft een roemruchte geschiedenis. Misschien wil hij wel met je op de foto.

Lego-Hanzestad bouwen
Op zondag tref je in de musea ook onze juniorgastheren Loek (9 jaar) en Jordan (11 jaar) en juniorgastvrouw Solenne (14 jaar). Ze zullen onder andere te vinden zijn in het auditorium waar iedereen kan meebouwen aan onze Hanzestad. Kinderen (van alle leeftijden) mogen daar ‘monumentaal Zutphen’ nabouwen met Lego. Banieren met de bebouwde plattegrond van Zutphen in het auditorium en de enorme maquette van Zutphen in 1485 - nu te zien in de tentoonstelling De Hertog & de Hanze – zullen de bouwers inspireren tot de mooiste bouwwerken. Voor elke bouwer is een ronde ‘legobouwplaats’ waarop zij hun eigen Zutphense Hanzemonument kunnen maken. Op de grond ligt een enorm kleed met de onbebouwde plattegrond van de stad waarop elk bouwwerk een plek kan krijgen. Zo geven de deelnemers met hun eigen unieke bouwwerken samen onze Hanzestad vorm. 

Kijk ook op de websites van Open Monumentendag Zutphen en Techniekfestival Ambacht 21 voor het volledige programma in Zutphen.

Museum Henriette Polak en Stedelijk Museum Zutphen vind je aan ’s Gravenhof 4. Beide dagen zijn de musea open van 11.00 tot 17.00 uur.

www.museazutphen.nl

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...