Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Op 9 en 10 september Open Monumentendag bij Musea Zutphen

Geschreven: 01-09-2023
Op 9 en 10 september Open Monumentendag bij Musea Zutphen

Met Lego een Hanzestad bouwen, een ‘Hanzepiraat’ tegen het lijf lopen en zien hoe er – ook al in de Hanzetijd – wol werd gesponnen. Museum Henriette Polak en Stedelijk Museum Zutphen, gevestigd in het monumentale stadspaleis Hof van Heeckeren, hebben in het Open Monumentenweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september veel activiteiten gepland. De toegang is voor iedereen het hele weekend gratis.

Op beide dagen tref je ‘levend erfgoed’ aan in het museum: Theun Haveman demonstreert het ambacht spinnen. Natuurlijk neemt hij schapenvachtjes, wol, draad en zijn spinnenwiel mee om het ambacht te laten zien, horen, voelen en ruiken. Marie-José Willems gaat meteen met de gesponnen draad weven.

Hanzepiraat
Op zondag kun je in de Museumtuin nog een bijzondere gast tegen het lijf lopen: ‘Splinter Loeff’. Deze Hanzepiraat heeft een roemruchte geschiedenis. Misschien wil hij wel met je op de foto.

Lego-Hanzestad bouwen
Op zondag tref je in de musea ook onze juniorgastheren Loek (9 jaar) en Jordan (11 jaar) en juniorgastvrouw Solenne (14 jaar). Ze zullen onder andere te vinden zijn in het auditorium waar iedereen kan meebouwen aan onze Hanzestad. Kinderen (van alle leeftijden) mogen daar ‘monumentaal Zutphen’ nabouwen met Lego. Banieren met de bebouwde plattegrond van Zutphen in het auditorium en de enorme maquette van Zutphen in 1485 - nu te zien in de tentoonstelling De Hertog & de Hanze – zullen de bouwers inspireren tot de mooiste bouwwerken. Voor elke bouwer is een ronde ‘legobouwplaats’ waarop zij hun eigen Zutphense Hanzemonument kunnen maken. Op de grond ligt een enorm kleed met de onbebouwde plattegrond van de stad waarop elk bouwwerk een plek kan krijgen. Zo geven de deelnemers met hun eigen unieke bouwwerken samen onze Hanzestad vorm. 

Kijk ook op de websites van Open Monumentendag Zutphen en Techniekfestival Ambacht 21 voor het volledige programma in Zutphen.

Museum Henriette Polak en Stedelijk Museum Zutphen vind je aan ’s Gravenhof 4. Beide dagen zijn de musea open van 11.00 tot 17.00 uur.

www.museazutphen.nl

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...