Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Op 9 en 10 september Open Monumentendag bij Musea Zutphen

Geschreven: 01-09-2023
Op 9 en 10 september Open Monumentendag bij Musea Zutphen

Met Lego een Hanzestad bouwen, een ‘Hanzepiraat’ tegen het lijf lopen en zien hoe er – ook al in de Hanzetijd – wol werd gesponnen. Museum Henriette Polak en Stedelijk Museum Zutphen, gevestigd in het monumentale stadspaleis Hof van Heeckeren, hebben in het Open Monumentenweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september veel activiteiten gepland. De toegang is voor iedereen het hele weekend gratis.

Op beide dagen tref je ‘levend erfgoed’ aan in het museum: Theun Haveman demonstreert het ambacht spinnen. Natuurlijk neemt hij schapenvachtjes, wol, draad en zijn spinnenwiel mee om het ambacht te laten zien, horen, voelen en ruiken. Marie-José Willems gaat meteen met de gesponnen draad weven.

Hanzepiraat
Op zondag kun je in de Museumtuin nog een bijzondere gast tegen het lijf lopen: ‘Splinter Loeff’. Deze Hanzepiraat heeft een roemruchte geschiedenis. Misschien wil hij wel met je op de foto.

Lego-Hanzestad bouwen
Op zondag tref je in de musea ook onze juniorgastheren Loek (9 jaar) en Jordan (11 jaar) en juniorgastvrouw Solenne (14 jaar). Ze zullen onder andere te vinden zijn in het auditorium waar iedereen kan meebouwen aan onze Hanzestad. Kinderen (van alle leeftijden) mogen daar ‘monumentaal Zutphen’ nabouwen met Lego. Banieren met de bebouwde plattegrond van Zutphen in het auditorium en de enorme maquette van Zutphen in 1485 - nu te zien in de tentoonstelling De Hertog & de Hanze – zullen de bouwers inspireren tot de mooiste bouwwerken. Voor elke bouwer is een ronde ‘legobouwplaats’ waarop zij hun eigen Zutphense Hanzemonument kunnen maken. Op de grond ligt een enorm kleed met de onbebouwde plattegrond van de stad waarop elk bouwwerk een plek kan krijgen. Zo geven de deelnemers met hun eigen unieke bouwwerken samen onze Hanzestad vorm. 

Kijk ook op de websites van Open Monumentendag Zutphen en Techniekfestival Ambacht 21 voor het volledige programma in Zutphen.

Museum Henriette Polak en Stedelijk Museum Zutphen vind je aan ’s Gravenhof 4. Beide dagen zijn de musea open van 11.00 tot 17.00 uur.

www.museazutphen.nl

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke vrijdag tussen 15 en 18 ...

Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...